Зупиніть війну в Сирії: турецькі хакери зламали урядовий сайт РФ

Співробітники організації намагаються відновити втрачені зі сайту дані.

Олександр Брод. Фото:http://lenta.ru/

Сайт Московського бюро з прав людини (МБПЛ) піддався злому. Про це повідомив у вівторок, 22 грудня, директор правозахисної організації Олександр Брод, інформують Патріоти України з посиланням на Lenta.ru.

"При відкритті сайту видно сліди злому, деякі матеріали стерті, а в розміщенні матеріалів, що залишилися, безлад. І через кілька секунд вискакує картинка зі зверненням прем'єр-міністра Туреччини Давутоглу із закликом зупинити військові дії в Сирії", - сказав Брод.

До злому, вважає він, можуть бути причетні турецькі радикали, оскільки на сайті організації містилися рекомендації з протидії вербуванню в терористичну організацію "Ісламська держава", а також викривальні матеріали про її діяльність.

Він висловив сподівання, що сайт відновить свою роботу через кілька годин. Співробітники організації намагаються відновити втрачені дані.

Анкара неодноразово звинувачувала Москву в тому, що російська авіація завдає ударів по районах, в яких проживають сирійські туркмени. Їх захист турецька влада, зокрема, представляла як причину, по якій був атакований російський бомбардувальник Су-24, який брав участь в операції в Сирії.

У РФ вважають, що це лише привід, а справжні мотиви дій можуть критися в бажанні Анкари забезпечити безпеку поставок в республіку нафти, яку продає заборонене в Росії угруповання «Ісламська держава». При цьому в російському Міноборони регулярно звітують про нанесення ударів по позиціях терористів в Латакії.

У цій провінції знаходиться сирійська база Хмеймім, на якій розгорнута російська авіагрупа, що здійснює бойові вильоти з 30 вересня. У Тартусі розташований пункт матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...