Зустріч з литовським дипломатом: "З Росії на територію Донбасу кожного дня завозять нову техніку та зброю" - Турчинов

Секретар РНБО обговорив ситуацію на Донбасі з міністром МЗС Литви Лінасом Лінкявічюсом.

Олександр Турчинов та Лінас Лінкявічюс. Фото:РБК-Украина

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов під час зустрічі з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом 9 лютого поінформував його про нарощування військового потенціалу РФ на сході України, агресивні дії російських гібридних військ на Донбасі і провокації, зокрема, проти мирного населення. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу РНБО.

Відзначається, що Турчинов і Лінкявічюс обговорили загострення ситуації на Донбасі і активізацію українсько-литовського співробітництва, зокрема, у військово-технічній сфері.

"Кожен день на територію Донбасу завозять з Росії нову техніку і зброю: самохідні артилерійські установки, реактивні системи залпового вогню, гаубиці тощо", - заявив Турчинов під час зустрічі.

У прес-службі повідомили, що глава РНБО і литовський міністр обговорили питання надання Україні безвізового режиму. Лінас Лінкявічюс зазначив, що Україна має "всі шанси отримати безвіз вже найближчим часом".

Міністр також підкреслив, що Литва "була і залишається вірним другом України".

"Ми цінуємо зусилля вашої країни щодо захисту свого європейського вибору і готові й надалі всіляко допомагати вам на шляху до Європи", - заявив Лінкявічюс.

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...