Не втратив віру та хоче жити заради сина і дружини: Історія воїна, якого паралізувало (відео)

За кілька тижнів до демобілізації боєць виїхав на завдання. Тоді він і отримав поранення, яке стало для нього майже фатальним.

Олексій Грищенко. Фото: "Депо"

Військовослужбовець 72-ї бригади Олексій Грищенко після тяжкого поранення намагається знову встати на ноги і готується до реабілітації за кордоном. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "5 канал".

Як стало відомо, боєць зазнав поранення у серпні 2015 року поблизу Петрівського на Донеччині. За кілька тижнів до демобілізації боєць виїхав на завдання. Коли відбивали атаку, в нього поцілила ворожа куля. "Я почув, що у мене запекло плече і мене вдарило струмом. Я зрозумів, що якщо вдарило струмом, то це в мене щось із хребтом. Я впав на ноги, бо ноги відмовили", – розповів Олексій.

Дружину й сина військовий попередив, що кілька днів не вийде на зв'язок через завдання, але рідні розповідають – ніби відчули, що з ним щось не гаразд. "Після того бою я вже знала, що його треба десь шукати. Він не виходив на зв'язок. Обіцяв три доби, а не виходив добу, і через добу я почала вже його шукати", – каже дружина Надія.

Вона знайшла чоловіка в госпіталі у Дніпрі з паралізованими ногами. Перші півроку Олексій не вставав взагалі. Тепер, після трьох операцій та ще кількох курсів реабілітації, може ворушити пальцями на ногах. У цьому, зі слів Олексія, велика заслуга лікарів, які працювали з ним у Дніпрі, Києві та Харкові.

"Всі кажуть, що я герой, але я сказав би, що ці люди теж у якомусь сенсі герої. Тому що вони дуже багато рятують як життів, оскільки повертають людям здоров'я", – зазначає Олексій.

Попереду в Олексія ще тривала реабілітація. Скільки часу на неї доведеться витратити – не знають навіть лікарі. "Пошкодження спинного мозку – це дійсно дуже важка патологія. За кордоном теж не лікується, якщо є повне ушкодження. Але в Олексія є певна надія", – переконує завідувач відділення відновлювальної нейрохірургії Інституту нейрохірургії АМН України Ігор Третяк.

Лікарі стверджують – спинний мозок Олексія не розірваний, тому зможе відновити свої функції. Зараз військовий готується до реабілітації за кордоном, але на неї потрібні чималі кошти. Їх родина поки не знайшла. Водночас Олексій переконаний, що рано чи пізно він знову зможе пересуватися на своїх ногах.

Номер картки для допомоги:
5168 7556 0140 4045 (Надія Грищенко).

Донечці ветерана АТО потрібна допомога! Оголошено збір на реабілітацію Лізи (фото)

четвер, 28 березень 2024, 9:50

"Доброго дня, дорогі патріоти та чуйні серця! Багато з вас знають нашу родину та нашу історію. Вже 12 років в нашій сімʼї зростає прекрасна та життєрадісна донечка Ліза, та, на жаль, через тяжкі пологи вона отримала діагноз ДЦП", - написала у редакцію ...

Одеса готується до пляжного сезону під час війни: Чого чекати і чи можна буде відпочивати

середа, 27 березень 2024, 5:00

Якщо військова і погодна ситуація сприятимуть оздоровленню людей на морі - влада Одещини докладе максимум зусиль, аби організувати все у безпечних місцях. Про це заявив керівник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер у інтерв’ю "Главкому", переда...