Потрібна допомога: Мама 26-річного бійця АТО благає повернути синові слух

Андрій Тутов вийшов з Іловайського котла, отримавши контузію, а чути перестав після нападу відморозків в рідному місті - осколок в голові змістився і зачепив зону, яка відповідає за слух.

Андрій і Валентина Тутови. Фото: Віталій Носач, РБК-Україна.

Редакція Styler дізналася про тяжку долю 26-річного Андрія Тутова, який пережив "Іловайський котел" і втратив слух вже на мирній території, передають Патріоти України.

На очах Андрія отримували жорстокі поранення і гинули друзі-товариші по службі. Досі Андрію сняться їхні обличчя, він чує крики про допомогу...

"Все почалося з "Іловайського котла". Коли наші відходили і на них напали російські військові, недалеко від мого сина вибухнув БТР, після чого він отримав закриту черепно-мозкову травму. Він говорив, що йому ще пощастило, так як хлопці встигли вчасно відтягнути його від місця вибуху... Розумієте, він мені багато чого ще досі не розповідає, а я і не питаю. Тому що йому досі ночами сняться кошмари, і він у сні розмовляє", - розповіла мати бійця Валентина Тутова.

Андрій втратив слух вже після того, як повернувся додому. Молодий чоловік пішов до банкомату знімати гроші, де невідомі вдарили його металевим предметом по голові, забрали картку, посвідчення та мобільний телефон.

"Я була на вечірній зміні. Зателефонувала синові, сказав, що в сім'ї все нормально, планує піти зняти гроші з картки. Вранці мені подзвонили і повідомили, що Андрій не прийшов на роботу. На дзвінки він не відповідав, а телефон незабаром розрядився.

Після тривалих пошуків я дізналася, що в містечку знайшли побитого хлопця. Виявилося, це моя дитина.

Його забрала швидка в місцеву лікарню і вже готували до відправки в Дніпро. Він лежав, весь побитий. Його жорстоко били, залишили на зупинці в калюжі крові... Я колись служила, виходила вночі, і все нормально було. А зараз стало страшно жити", - каже мати бійця.

Після нападу осколок в голові у Андрія змістився, і хлопець повністю втратив слух. Тепер він нічого не чує. Спілкується зі знайомими і матір'ю по листуванню.

"Слуховий апарат не підходить. Необхідно вживити імпланти, але поки що тільки на ліве вухо. У правому вусі у нього пошкоджений нерв. Ми розмовляємо з докторами про можливість проведення операції, яка, можливо, дозволить відновити цей нерв.

Лікарі кажуть, що імплант дозволить на 90% повернути слух, але ця сума для нас просто непідйомна. Так, нас поставили в чергу, де ми стоїмо на 116-му місці. І ця черга до нас дійде через 20 років. Мені важливо, щоб син чув хоча б на одне вухо", - розповіла мати-пенсіонерка.

Рахунки на імпланти. Фото: Віталій Носач, РБК-Україна.

Заради того, щоб зібрати 700 тис. гривень на імплант, Валентина була змушена знову влаштуватися на роботу, щоб хоча б платити за квартиру.

"Я пенсіонерка, підробляю в госпіталі санітаркою в Черкаському. Пенсія у мене маленька (трохи більше 1000 грн), хоча я і прослужила 18 років. Я не назбираю таку суму, як би не працювала. Мій син – контрактник. Перший контракт він підписав у 2010 році, другий – в 2014. Однак сам призивався в армію. Хоча один час намагався знайти іншу роботу, але так і не зміг влаштуватися.

Син і сьогодні числиться солдатом-контрактником у 74-му розвідбаті. Постійно лежить в лікарнях, різних госпіталях. Він змушений постійно лікуватися. От скоро я поїду додому на пару тижнів, відпрацюю свої зміни і знову приїду до сина. Я не можу кинути. Це моє горе", - зізналася жінка.

 Картка мами бійця. Фото: Віталій Носач, РБК-Україна.

Редакція Styler залишає номер картки "Приват-Банку" - 4149 4996 4106 2987 - та контактний номер телефону Валентини Тутової: +38(093) 445-87-43.

У будь-який час ви можете зв'язатися з жінкою, особисто впевнитися в її історії і уточнити всі деталі.

Донечці ветерана АТО потрібна допомога! Оголошено збір на реабілітацію Лізи (фото)

понеділок, 1 квітень 2024, 14:57

"Доброго дня, дорогі патріоти та чуйні серця! Багато з вас знають нашу родину та нашу історію. Вже 12 років в нашій сімʼї зростає прекрасна та життєрадісна донечка Ліза, та, на жаль, через тяжкі пологи вона отримала діагноз ДЦП", - написала у редакцію ...

Одеса готується до пляжного сезону під час війни: Чого чекати і чи можна буде відпочивати

середа, 27 березень 2024, 5:00

Якщо військова і погодна ситуація сприятимуть оздоровленню людей на морі - влада Одещини докладе максимум зусиль, аби організувати все у безпечних місцях. Про це заявив керівник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер у інтерв’ю "Главкому", переда...