"Смерті змушують усвідомлювати проблеми": Через відсутність тепловізора загинули розвідники 56-ї бригади

Смертоносному мінометному обстрілу передували постріли у небо росіянина, який потрапив у засідку наших бійців. Після чого бойовики накрили цю точку.

56-й бригаді потрібен тепловізор. Фото: соцмережі.

"Нам потрібні смерті, щоб усвідомлювати проблеми. Це, як мокрим рушником по обличчю – боляче, неприємно, але трохи приводить до тями", - написала волонтер Дар'я Бура у "Фейсбуці" на сторінці спільноти "Повернись живим", передають Патріоти України.

У нас на фронті гинуть, якщо не щодня, то через день, або коли ворог стає надто активним. І вибачте, що зранку знову говоримо про смерть, але така наша реальність. От, у 56 бригаді, про яку ми розповідаємо протягом тижня, за кілька останніх днів життя змінилося. Морально хлопцям зараз дуже складно. Їхня розвідка вперше за 1,5 роки зазнала втрат. А знаєте, в чому основна причина? Недостача нічної оптики.

Смертоносному мінометному обстрілу передували постріли у небо росіянина, який потрапив у засідку наших бійців. Після чого бойовики накрили цю точку. Міна впала на відстані 3 метрів і одразу забрала життя трьох. Наші відійшли, але потім повернулися за тілами вбитих - не залишили їх там, де небезпечно. В тому бою були поранені і вбиті з того боку. Наші помстилися.

Але, був би в них тепловізор, зізнаються хлопці, цього росіянина помітили б раніше і знешкодили б спокійно і на безпечній від себе відстані. Точно би знешкодили. Саме тому, розвідці 56 ОМБр досі потрібен Pulsar XD 38S, який коштує $2550. Їхня недостача - величезна проблема. А ці смерті змушують усвідомлювати такі проблеми. Тепловізорів ще не достатньо, а його відсутність занадто дорого коштує.

Донечці ветерана АТО потрібна допомога! Оголошено збір на реабілітацію Лізи (фото)

понеділок, 1 квітень 2024, 14:57

"Доброго дня, дорогі патріоти та чуйні серця! Багато з вас знають нашу родину та нашу історію. Вже 12 років в нашій сімʼї зростає прекрасна та життєрадісна донечка Ліза, та, на жаль, через тяжкі пологи вона отримала діагноз ДЦП", - написала у редакцію ...

Одеса готується до пляжного сезону під час війни: Чого чекати і чи можна буде відпочивати

середа, 27 березень 2024, 5:00

Якщо військова і погодна ситуація сприятимуть оздоровленню людей на морі - влада Одещини докладе максимум зусиль, аби організувати все у безпечних місцях. Про це заявив керівник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер у інтерв’ю "Главкому", переда...