Зазнав важких поранень під час розвідки, рятуючи товаришів: Вінницькі волонтери просять допомоги з протезуванням для ветерана 14-ї бригади

Поки Андрій Сальник чекає на такі потрібні і не дешеві операції з реабілітації, сам готує волонтерську допомогу побратимам, що залишилися на Донбасі. Ліпить їм і вареники, щоб смачно попоїли.

Андрій Сальник з мамоюНа Вінниччині волонтери збирають кошти на протезування вояка 14-ї бригади Андрія Сальника. Ветеран тяжко поранений під час розвідки під Мар'їнкою. Чоловік вже демобілізувався і зараз потребує протезування ноги та ока, повідомляють Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Андрія Сальника демобілізували після тяжкого поранення, якого він зазнав поблизу Мар'їнки 6 листопада 2015 року. Тоді під час бойового завдання 28-річний розвідник 14-ї механізованої бригади підірвався на міні. Друзі переказують, що він першим у групі побачив вибухівку та прикрив собою товаришів...

Воїну ампутували ногу до стегна, він втратив одне око та має пошкодження внутрішніх органів... Чоловік уже переніс 4 операції. Нині чекає на п'яту. Втім, найбільше потребує нових протезів ноги і ока.

Боєць і досі чекає на статус учасника бойових дій. Відповідний документ не може отримати вже чотири місяці. В обласному комісаріаті запевняють: документ готовий, мовляв просто зволікали з його пересиланням до районного військкомату.

А поки Андрій Сальник чекає на документи і на операцію, продовжує готувати волонтерську допомогу на Схід побратимам. Разом із родиною чоловік у вільний час ліпить вареники. І запевняє, тільки-но його протезують - особисто повезе допомогу до зони АТО.

Всім, хто хоче матеріально допомогти важкопораненому Андрію Сальнику: картка матері, Сальник Лідія Сергіївна: 4731 2171 1187 8813.

Донечці ветерана АТО потрібна допомога! Оголошено збір на реабілітацію Лізи (фото)

понеділок, 1 квітень 2024, 14:57

"Доброго дня, дорогі патріоти та чуйні серця! Багато з вас знають нашу родину та нашу історію. Вже 12 років в нашій сімʼї зростає прекрасна та життєрадісна донечка Ліза, та, на жаль, через тяжкі пологи вона отримала діагноз ДЦП", - написала у редакцію ...

Одеса готується до пляжного сезону під час війни: Чого чекати і чи можна буде відпочивати

середа, 27 березень 2024, 5:00

Якщо військова і погодна ситуація сприятимуть оздоровленню людей на морі - влада Одещини докладе максимум зусиль, аби організувати все у безпечних місцях. Про це заявив керівник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер у інтерв’ю "Главкому", переда...