А як же обіцяний "кінець епохи бідності"? Міністр фінансів прогнозує 40-річним українцям невтішну старість - податки в ПФ наразі плати, а пенсій не буде

У Зеленського повідомили, що пенсії 40-річним не світять. Таку заяву зробив міністр фінансів України Сергій Марченко. Втім головний фінансист "слуг" не став пояснювати, навіщо тоді 40-річним платити державі податки, зазначають Патріоти України. Ось як реагує на "радісну" новину чоловік, котрому наразі до пенсії залишилось трохи менше 20 років.

Міністр у своєму інтерв'ю наводив логічні викладки, чому так сталося. Мовляв, населення в Україні старішає, народжуваність падає, і складається ситуація, що один молодий українець зі своєї зарплати мусить утримувати 2 пенсіонерів. Все логічно.

Водночас, я зараз 40-річний і мене особисто новина, що пенсія мені не світить, дуже засмутила. Засмучений я не тільки тому, що у свої 40 років мрію про пенсію, адже реально відчуваю потребу у заслуженому відпочинку. До слова, "пенсіонер" англійською буде "retiree", від слова "втомлений", а не "лінивий", як хтось міг подумати, коли я завів розмову про свої пенсійні мрії.

Застаріла система накопичень

Якщо без жартів, то я головою наче розумію, що наша теперішня солідарна система пенсійних накопичень, яка нам залишилася у спадок іще від Радянського Союзу, реально застаріла. Вона не відповідає сучасним демографічним та економічним реаліям, тож немає чому дивуватися, що вона фактично зламана і вже не працює.

Це все я чудово розумію, але поясніть тоді мені, якщо можете, 2 таких моменти. Перший – якщо я розумію, що нинішня пенсійна система непрацездатна, це визнає навіть міністр фінансів і прямим текстом каже, що пенсії мені від держави вже точно не буде, то чому я і далі зі своєї зарплатні маю відраховувати Пенсійному фонду гроші?

Зарплата в конверті

Раніше мені казали, що то мої накопичення – на майбутнє. Тепер мені відверто кажуть, що тих накопичень в майбутньому мені точно вже не віддаватимуть. Я думаю тепер, навіщо мені та "біла" зарплата, з якої майже половину грошей держава забирає податками.

Чи не вигідніше мені буде піти до роботодавця, сказати: "Бачите, що держава робить, платіть мені зарплату в конверті". Тоді я на руки отримуватимуть більше, зокрема і те, що роботодавець в одні ворота за мене відправляє до Пенсійного фонду. На цю різницю я купуватимуть долари, ховатиму під матрац, щоб у старості їх проїдати…

Все, що я зараз сказав про зарплату в конверті та долари під матрацом – неправильно. Так не має бути, це шлях в нікуди й погано для держави, економіки та суспільства. Втім у мене складається враження, що саме до такого нас і підштовхують. Це був перший момент, який мене обурив.

Пенсії у держчиновників – будуть

Тепер іще один момент – якщо з об'єктивних причин мені не буде пенсії, то хоча би поясність мені тоді, будь ласка, як так сталося, що державна пенсія точно буде в наших держчиновників, суддів та прокурорів. І буде вона їм пречудовою.

Повний випуск програми "Pro новини" на 24 каналі: дивіться відео

Поясніть мені, чому держчиновників не обходять ці всі моменти із демографічною кризою, із старінням нації та браком коштів у солідарному Пенсійному фонді. Чому їм, на відміну від решти українців, пенсії таки будуть.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...