Адвокат, пов’язаний з Татаровим, надавав родині Кириленка "корисні поради" - журналістське розслідування

Родина голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка отримувала інструкції про те, як приховати інформацію про набуття елітного майна й показати це так, нібито кошти на це майно були здобуті законним шляхом. Допомагав їм у цьому адвокат з оточення заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Про це повідомили журналісти проєкту розслідувань Схеми у четвер, 29 серпня, передають Патріоти України.

Як зазначили Схеми, про це повідомила під час судового засідання прокурорка Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Вона також зазначила, що сім'я Кириленка «пристала» на надані інструкції.

Журналісти також стверджують, що сторона обвинувачення не повідомила, хто надсилав ці інструкції. Там назвали тільки електронну адресу відправника.

Як з’ясували Схеми, пошта належить адвокату Василю Федитнику. Він раніше працював в адвокатському об'єднанні Татаров, Фаринник, Головко, а у 2021 році був на дні народження Татарова. Журналісти не отримали відповідь від адвоката щодо цієї ситуації, а Кириленко заявив, що має свого адвоката, який представляє його інтереси у суді.

Розслідувачі зазначають, що з пошти Федитника «рекомендації» відправляли на адресу колишньої судді Печерського суду Віти Бортницької. За даними Схем, вона також пов’язана із Татаровим.

За даними слідства, адвокат надсилав такі рекомендації: «дружина, тесть, теща — змінити телефони на iPhone останньої моделі, встановивши подвійну аутентифікацію», «замінити номери телефонів на інші», «промоніторити й витягнути інформацію з пошти для їх аналізу на ризики», «почистити пошту і видалити її, знайти осіб, які могли надати позику для здійснення інвестування чи придбання об'єктів інвестування».

Слідство під час обшуків з’ясувало, що родичі Кириленка справді змінили телефони. У будинку тестя та тещі Кириленка правоохоронці знайшли записи із заготовками свідчень у суді. «Ці записи свідчать про те, що це не виклад тих обставин, які дійсно мали місце, а побудова версій, які будуть краще звучати в суді», — заявила у суді прокурорка САП Валентина Гребенюк.

28 серпня ВАКС відмовив у задоволенні клопотання НАБУ і САП про взяття Павла Кириленка під варту і визначив запобіжний захід у вигляді застави в 30 мільйонів гривень. Суд зобов’язав його носити електронний браслет. 29 серпня за Кириленка внесли заставу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Скабеєвої в студії обговорювали нові українські ракети і двічі зламали язика на "Паляниці" (відео)

четвер, 29 серпень 2024, 22:40

"Казус беллі по-російськи. Z-пропагандисти у прямому ефірі зламали щелепи, проваливши простенький тест на "Паляницю"", - іронізує Юрій Бутусов.

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 29 серпня 2024 року - Злий Одесит

четвер, 29 серпень 2024, 22:10

Сьогодні 29 серпня. Триває 918 доба оборони України проти російської навали. На шляху до Покровська російські окупанти зайшли в Новогродівку, але зупинилися під териконами та в Гродівці. Очікувано росіяни почали рух на Селидове що створює загрозу для К...