Але не став "рішуче підтримувати" Кремль: Сі Цзіньпін не визнав Курильські острови частиною Японії під час переговорів з Путіним

Пекін переглянув свою позицію щодо приналежності Курильських островів Японії. У КНР заявляють про "нейтральні" погляди щодо цієї теми. Про це повідомляє Kyodo News з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

Інформагентство відзначає, що голова КНР Сі Цзіньпін не визнав Курильські острови частиною Японії під час нещодавніх переговорів з Володимиром Путіним у Москві. Він "не підтримує жодну сторону" у цій суперечці.

Нагадаємо, що нинішній очільник Китаю змінив позицію своєї країни, якої вона дотримувалася протягом 60 років. У 1964-му році китайський лідер Мао Цзедун визнавав чотири спірні острови Курилів територією Японії. Тоді він публічно заявив Соціалістичній партії Японії, що Курильські острови "потрібно повернути їм".

Сторони мали вирішити суперечки щодо володіння островами дипломатичним шляхом. Однак після введення Японією санкцій проти РФ через повномасштабне вторгнення в Україну, тепер це нелегко.

Москва за підтримки Пекіна буде більше наполегливою щодо своїх територіальних зазіхань.

Дотепер уряд КНР публічно не проголошував своєї позиції щодо Курилів, хоч і вважав їх японськими. Навіть на картах китайського виробництва спірні острови мали позначку "окуповані Росією".

Раніше стало відомо, що РФ розмістила ракетні комплекси "Бастіон" на Курильських островах.

Також нагадаємо, що Росія відмовилася від перемовин з Японією щодо південних Курильських островів. Суперечка між Москвою та Токіо не врегульована від завершення Другої світової війни.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Може на*уй піти, чесно кажучи": Репер OTOY грубо відгукнувся про Христину Соловій

субота, 11 травень 2024, 20:39

Хіп-хоп і реп-виконавець В’ячеслав Дрофа (OTOY) на подкасті Пряма Червона розкритикував поведінку Христини Соловій і засудив Олега Винника, який проживає у Німеччині, передають Патріоти України. «Христина Соловій може на*уй піти, чесно кажучи, вона нас...

Влада заявила про "помсту ЗСУ": У Бєлгороді - приліт, повідомляють про поранених (відео)

субота, 11 травень 2024, 20:32

У російському місті Бєлгороді пролунали вибухи, загорілися автомобілі. Про це повідомляють місцеві пабліки, передають Патріоти України. Росіяни заявляють, що це ЗСУ обстріляли місто за допомогою ракет, стверджують, що снаряд прилетів у лікарню №2, де л...