Американці повністю перехопили ініціативу по Лівії. А ще обіцяють підтримку Туреччині в Сирії. Ізраїль відбивається від "кулькового терору". У Лівані сутички на релігійному ґрунті

Дайджест подій на Близькому сході.

Дайджест подій на Близькому сході. 27-28 серпня 2020 року

Лівія: Голова Президентської ради Лівії Ф.Аль-Саррадж провів перемовини з американською компанією Jones Group International. JGI не є банальним ПВК, а пропонує широкий спектр міжнародних бізнес-консалтингових та консультаційних послуг. З особливим упором на сфери національної безпеки, міжнародних справ та зовнішньої політики, енергетичної безпеки та консалтингових послуг, JGI надає експертні консультації та консультації на національних та міжнародних ринках.

Обговорення включали механізми координації між американською фірмою та лівійськими департаментами оборони та безпеки, а також спільні бачення щодо нарощування можливостей персоналу безпеки Лівії та боротьби з екстремізмом та тероризмом. Раніше делегація JGI відвідувала Тріполі в лютому минулого року.

Прес-секретар оперативного штабу Сірте – Аль-Джафра, бригадний генерал Абдул-Хаді Дарах, заявив, що хафтарівці порушили режим припинення вогню в четвер вранці, націливши на місця, розташовані поруч із силами лівійської армії, більше десятка ракет “Град”.

BBC розкрило причетність ОАЕ до вбивства понад 26 студентів Військового коледжу в Тріполі у січні 2020 року. За даними видання, ударний безпілотник ОАЕ, які безпосередньо підтримують заколотника Халіфу Хафтара, наніс удар по підрозділу кадетів, що знаходився на плацу навчального закладу.

Греція: Греко-турецький конфлікт здається лише набирає обертів. І у відповідь на турецькі військово-морські навчання в Егейському морі, Греція провела свої на Криті. І в перше на подібних навчання були помічені чотири бойових літаки ОАЕ.

Туреччина: У Стамбулі американський спецпредставник по Сирії Джеймс Джеффрі провів переговори з представниками сирійської опозиції. Як повідомляють ці перемовини пройшли в одному з готелів, розташованому в Бешикташі. Відбулися як мінімум дві зустрічі з представниками різних верств сиійської опозиції.

Після сирійської опозиції, Джеймс Джеффрі та посол США Саттерфілд зустрілися з міністром національної оборони Туреччини Хулусі Акаром.

Інший американський посланник в Сирії Джоєл Рєйберн підтвердив, що Сполучені Штати Америки нададуть необхідну підтримку Туреччині у випадку, якщо в провінція Ідліб на північному заході Сирії зазнає будь-яких нових нападів з боку росії або її найманців.

Під час прес-конференції в Стамбулі американський посланник ще вказав щодо санкцій, введених проти режиму асада в рамках “Акту Цезаря”, як таких що є важливою частиною зупинки масових вбивств режиму асада проти сирійців. «Економічний тиск змусить режим асада дотримуватися політичного процесу та міжнародних рішень, і наголосив на наявності постійної і прямої координації з росією для впливу на режим», – підсумував Рєйберн.

Турецька сторона дуже позитивно сприймає таку підтримку від США.

Сирія: «Російські військові в Сирії діяли агресивно і неприйнятно, що призвело до поранення чотирьох американських військовослужбовців». Про це заявив прес-секретар Пентагону Джонатан Хоффман, коментуючи інцидент із зіткненням військових машин немитої та США, які мали місце у вівторок на сході Сирії.

«Російські сили порушили правила ангажування в період відсутності військових дій. Вони діяли умисно і провокативно, що призвело до поранення американських військовослужбовців. Поведінка росіян була небезпечною і неприйнятною», – зазначив Хоффман. «Ми вітаємо дії наших військових, які діяли в момент інциденту професійно і обдумано», – додав представник оборонного відомства США.

Деякі джерела повідомляють, що близько 20 саудівських солдатів прибули на базу Аль-Шаддаді в провінції Хасака в супроводі конвою Міжнародної Коаліції. Військова база Аль-Шаддаді знаходиться під контролем СДС і сил США на північному сході Сирії.

Сьогодні турецькі кінологи обстежили ділянку траси М4 на предмет наявності СВП напередодні чергового патрулювання. В той же час, російські пропагандисти поновили розповсюдження погроз від фейкової “Катаїб Хаттаб аш-Шишані” і рекламують нові атаки на спільні патрулі.

Повідомляється, що Туреччина готова до повної передачі влади місцевим адміністраціям на окупованих територія півночі Сирії і місцевій поліції. У зв’язку з чим, усі протурецькі формування на всіх теритроіях (Афрін, Джераблус, Азаз, Аль-Баб, Рас Аль-Айн, Талль-Аб’яд і т.і.) будуть виводити свої сили до нових місць дислокацій поза межами цих міст. На поки це відбулося тільки в Афріні.

Ізраїль: «Кульковий» терор з боку бойовиків ХАМАС продовжується. Такі кульки з запалювальною речовиною спричиняють десятки пожеж на території Ізраїлю.

А ще Хамасівці в ранці запустили 6 некерованих ракет з Сектору Газа. ЦАХАЛ відповів удару по військових цілях та підземній інфраструктурі ХАМАС у Газі, включаючи майданчик для виготовлення зброї.

Ліван: У Південному Бейруті сталася збройна сутичка на релігійному підґрунті. В рамках приготування шиїтів до дня Ашура, бойовики «Хезболли» почали розвішувати плакати в сунітському районі Халда. Але місцевим мусульманам це не сподобалося і вони напали на них.

Під час сутичок використовувалася стрілецька зброя та ручні гранатомети. Бойовики «Хезболла» були змушені ретируватися. В результаті бою як мінімум двоє загинули, ще декілька отримали поранення. Ліванська армія перекинула в цей район підкріплення, щоб завадити поширенню конфлікту.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Наступ, який росіяни планували на травень-червень, вже розпочався, - Олексій Гетьман

субота, 20 квітень 2024, 15:31

Олексій Гетьман, майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни, зазначив, що не варто очікувати, що у нас є час до 1 червня, бо наступальні дії росіян вже почалися і будуть тільки підсилюватися, повідомляють Патріоти України. "Противник буде на...

"В мене таке відчуття": Наступного тижня у Кабміні очікується парад відставок "за власним бажанням" – нардеп Железняк

субота, 20 квітень 2024, 14:52

Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України. "Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок "за власним бажанням". Т...