Американці пробували робити такі 30-40 років тому: Чим загрожує випробування "Буревісника" у РФ, - експерт

"Щодо випробування крилатої ракети «Бурєвєснік» у Російській Федерації. Поясню фізичний принцип її польоту. Зазвичай ракета має твердопаливний двигун, там одночасно і окислювач, і пальне. І коли починається процес окислення, то струмінь реактивний вилітає з двигуна і штовхає ракету. Тут інший принцип трішечки", - розповів авіаексперт Валерій Романенко у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжив:

"На початковому етапі ракета розганяється звичайним твердопаливним двигуном, а коли розженеться до відповідної швидкості, там включається прямоточний реактивний двигун, надходить повітря і за допомогою мініядерного реактора вона нагрівається до такої температури, нібито там була реакція спалення. І це високотемпературне повітря так само виривається, створює реактивний потік і штовхає ракету. Завдяки цьому принципу дійсно дальність такої ракети практично не обмежена. Вона може літати навколо Землі. Ну, ви бачили мультик у Путіна? Якраз оцю ракету він показував.

Такі ракети років 30−40 тому пробували робити і американці, але вони зрозуміли, що жодного захисту там нема і ось там, де ця ракета пролетіла, там всюди забруднена повітря, забруднення радіацією. Тобто це такий собі міні-літаючий Чорнобиль. Де не пролетить, там все загажено на сотні тисяч років. Тобто це, власне, зброя для самовбивців. І так воно, до речі, під час випробувань і сталося. Поки що росіяни, власне, двигун не змогли реалізувати, а перші пуски були з електричним імітатором, як вони кажуть. Але все одно під час останнього пуску відбувся вибух і загинуло семеро інженерів-випробовувачів. Наскільки я пам’ятаю, це був 2019 рік. Астраханська область. А перед цим було ще з десяток випробувань, і всі вони завершилися нічим, жодного успіху.

Про знищення Су-35 над Токмаком. Є повідомлення, що це було зроблено дружнім вогнем. Але я вам скажу альтернативну точку зору, бо вважаю, що ППО тут ні до чого. Чому я так вважаю? Подивіться, як впав літак. Якщо літак падає, він розлітається на друзки. Збитий літак. А тут літак ціленький лежить і по формі він просто розбитий від удару. Тобто він знову впав, як долонею об стіл. Це означає, що він падає в плоскому штопорі. А що таке плоский штопор? Це льотчик втратив управління. А ці літаки російські на базі Су-27 створені, всі мають тенденцію до плоского штопора. Ми бачили один такий літак, який, власне, після втрати управління пілотом, отак падав, як кленовий листок. І знову так плоско він впав на землю. Тобто тут така конструкційна вада самого літака винна. А умови були нічні. Льотчик, вочевидь, просто втратив просторову орієнтацію, зробив якийсь різкий маневр і попав у плоский штопор. Тобто, на мій погляд, ППО тут ні до чого. Тобто тут не питання ідентифікаторів свій-чужий, це питання конструктиву самого літака і якості пілота".

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...