Аж стигне кров у жилах: 24 моторошних місця України

Україна — країна не лише неймовірних пейзажів, але й країна з давньою історією. А це означає, що в нашої країни за тисячолітню історію назбиралося чимало моторошних місць…

Журналісти зібрали 24 місця в Україні, які пов’язані з містикою і жахіттями, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Підгорецький замок

Де: село Підгірці Бродівського району Львівської області

Замок має страшну таємницю. Усі, хто ночував тут з останніх років XVІІІ століття і до сьогодні, бачили вночі справжнісінького привида! Їм являлася жінка в білому з чорним обличчям.

Примару бачили пацієнти туберкульозного санаторію, який був тут за радянських часів, сторожі і працівники замку. Родина польських поміщиків, які жили у стінах замку, навіть записали свої спогади про примару.

За легендою, замком блукає душа вбитої молодої дружини Вацлава Жевуського Марії. Через ревнощі він власноруч вбив юну кохану, а її тіло замурував у стінах палацу.

Золочівський замок

Де: місто Золочів на Львівщині

Замок почав бути місцем горя і страждань з приходом австрійських військ на Галицькі землі. У приміщенні прекрасного палацу вони влаштували в’язницю.

Згодом у замку своїх полонених утримували енкаведисти. Те, що вони робили з людьми, просто не вкладається у голову… Стіни замку бачили кров, знущання над вагітними, вмурованих у стіни людей. На території були поховані тисячі замордованих, згодом їх перепоховали, однак жахлива енергетика нікуди не зникає.

Під час реставрації до замку привезли дивне каміння незрозумілого походження. На поверхні нанесені дивні знаки, розшифрувати які досі не вдалося. З появою каміння замком, нібито, почав блукати привид чоловіка. Примара носить довгий плащ, у руках тримає тростину, а на голові у нього капелюх.

Олеський замок

Де: смт Олесько, Буського району Львівської області

Під стінами цього замку час від часу з’являється дух монаха. Існує легенда, що за життя чернець полюбляв плотські розваги і нерідко навідувався до жінок з довколишніх сіл.

За це монаха покарали і замурували у стіні без їжі і води. У стінах, нібито, навіть знаходили його скелет.

Згідно з іншою версією, мандруючий монах Ян Каспер на очах тисяч прочан стрибнув у криницю. Інші монахи оголосили його божевільним, та все-таки поховали за християнським обрядом. Однак душа самогубці все одно не знає спокою.

Замок Паланок

Де: місто Мукачево Закарпатської області

Легенда цього замку пов’язана з свекрухою і невісткою Софією Баторі та Ілоною Зріні. Жінки, правлячи замком, ворогували між собою. Про Софію Баторі ходить страшна слава. Жінка, нібито, мала пристрасть до людської крові. Для кров’яних ванн Софія наказували приносити у жертву 13-річних цнотливих дівчат.

Імовірно, ця історія є перебільшенням. Однак жорстокість Софії доводять історики: у її часи в стінах Мукачівського замку були катівні, в яких мордували людей.

Ще одна легенда про замок пов’язана з колодязем і чортом. На території замку копали криницю і все ніяк не могли досягнути води. Тоді чорт запропонував воду в обмін на мішок золота, але князь Корятович обманув сатану і підсунув йому малесенький мішечок з двома монетами. Від того часу темна сила щовечора виє на дні колодязя через те, що його обдурили.

Гора Бона

Де: місто Кременець Тернопільської області

На горі Бона у волинському містечку досі стоять руїни колишньої князівської фортеці. Назва гори пов’язана з вродливою італійкою королевою Боною Сфорцою. Їй через надмірну жорстокість приписують демонічні вчинки.

Згідно з легендою, красуня уклала угоду з дияволом. Сатана за це пообіцяв їй вічну молодість. Королева для вічної краси приносила у жертву незайманок. Їх скидали з вершини замку на гострі палі. У крові дівчат Бона приймала охолоджуючі ванни. За іншою версією, купіль для королеви робили з крові немовлят.

Село Заїзд

Де: Селище Заїзд в Прилуцькому районі Чернігівської області

Село на само в’їзді до Прилук пов’язують з так званими геопатогенними зонами.

Тут часто ламаються автомобілі. Годинники перестають показувати правильний час. Дивні речі кояться і з людьми: вони відчувають слабкість та запаморочення.

Є кілька версій, що ж коїться у селищі. Одна з них прозаїчна: тут накладаються різні за силою магнітні поля, через це й стаються “містичні” речі. За іншою версією, такий вплив на людей мають якісь таємні випробовування на військових об’єктах. Що ж насправді робиться у Заїзді — невідомо…

Соминське озеро

Де: село Сомин Волинської області

Озеро посеред лісу за 2 кілометри від села. Люди бояться купатися в ньому, тут нібито не клює риба і не співають птахи.

А все тому, що в озері живе чудовисько. Востаннє тварюку зі зміїною головою і тулубом крокодила бачили 30 років тому.

За однією з легенд, в озері живе велетенський древній сом. За іншою версією, в озері живе доісторична акула. Екстремали щоліта приїжджають, аби побачити потвору.

Галявина Громовище

Де: село Купище у Коростенському районі Житомирської області

Невеличка галявина в лісі просто притягує до себе блискавки під час грози. Під час дощу люди десятою дорогою минають закляту місцину. Блискавки на галявині Громовище вбили близько десятка людей.

Також вночі галявина дивно світиться, а після цього у небо піднімається яскравий промінь світла. Навіть вдень люди, які потрапляють сюди, починають себе погано почувати і в них псується настрій.

На галявині археологи також виявили древнє капище.

Лиса гора

Де: Київ

Лиса гора — місце, де збирається нечиста сила. Лису гору пов’язують з легендою про змію, яка обвиває землю і сама себе кусає. Місце, де вона себе кусає, стає Лисою горою.

На місці київської Лисої гори був язичницький жертовник та капище. Після насадження християнства на Русі тут збиралися прихильники язичництва.

Наприкінці ХІХ століття Лисогірський форт перетворили на гарнізонну в’язницю, в якій проводили страти.

Кияни оминають цю лісопаркову зону. Ті, хто все ж гуляють тут, розповідають про відчуття дискомфорту. У людей складається враження, що за ними стежать. Вояки, які проходили тут службу, часто стикалися з паранормальними явищами: деякі з них втрачали розум або покінчували з життям.

Алімова балка

Де: Качинський каньйон, Крим

В Алімовій балці вчені виявили стоянку людини епохи середньокам’яного віку. Тут же були знайдені ритуальні наскельні малюнки.

Балка має дурну славу. Попри нескладну місцевість, тут постійно губляться люди. Ті, кому таки вдалося знайти дорогу, розповідають, що невідома сила змушувала їх годинами блукати навколо одного місця.

За легендою, в одній із печер мешкає дух кримськотатарського Робін Гуда Аліма. У цій печері також зникали люди, тож вхід до неї закрили.

Сюди часто приїжджають прибічники різних езотеричних вчень через скупчення потужної енергії.

Долина привидів

Де: неподалік Алушти, схил мальовничого гірського масиву Демерджі

Гірський масив Демерджі окрім вапняку (з якого утворені більшість Кримських гір) має вкраплення твердих порід. Саме це спричинило дивну структуру. Долина привидів складається з великої кількості природних скульптур, які нагадають людей, тварин та химер.

Не раз дивні обриси лякали навіть дорослих. Крім того, люди тут часто стають жертвами галюцинацій. Вчені пояснюють це рослинами, які тут ростуть. Вони виділять речовини, що спричиняють тимчасові розлади психіки.

Дослідники паранормальних явищ запевняють, що Долина привидів – це аномальна зона. Тут часто збираються екстрасенси та інші прихильники езотеричних вчень.

Також Долину привидів пов’язують з легендою про злого коваля, який залишив село без води. За це земля розкрила свої надри і проковтнула коваля і його прибічників. А кам’яні фігури це й є покарані за свій ганебний вчинок.

Ставка Гітлера “Вервольф”

Де: на Вінниччині

Ця ставка Адольфа Гітлера була зменшеною копією головної ставки “Вольфшанце” у Східній Пруссії. Будували комплекс 5 тисяч радянських військовополонених. Усіх до одного вбили. За загадкових обставин загинули й німецькі інженери, які будували ставку. Їхній літак вибухнув у повітрі.

У перекладі з німецької “Вервольф” означає перевертень. За даними вчених, обираючи місце для ставки, Гітлер консультувався з 400 магами, екстрасенсами і астрологами з Інституту окультних наук у Берліні.

“Вервольф” мав стати магічним центром. Навколо нього мали об’єднатися розрізнені країни Європи і початися завоювання світу. Про ставку говорила і відома віщунка Ванга.

Дослідники паранормальних явищ не радять відвідувати цю територію, оскільки вона випромінює смертельну ауру.

Зелений театр

Де: Київ

Зелений театр — це величезна споруда з підземними ходами і тунелями в горі. Під час своєї історії в театр то блискавка потрапляла, то він горів. Та й постійно притягував “неблагонадійних” представників суспільства.

За часів будівництва комплексу неподалік був цвинтар самогубців і померлих немовлят. А за радянських часів злочинці часто залишали тут трупи вбитих.

Ходять історії, що зелений театр — це центр підземних комунікацій ще з часів заснування Києва. Розповідають також про жіночий монастир, який відлучили від церкви через страшні речі, які там коїлися. Також існує думка, що тут любив гуляти Булгаков. Одним словом, місце містичне і легенд має чимало.

Бійна гора

Де: поблизу Івано-Франківська

Вовчинецьку гору називають “Івано-франківський Голівуд”. Але з давніх часів вона має назву — Бійна гора. Таку назву вона має нібито через страшний бій між козаками і польськими загонами Потоцького.

Однак про гору ходять чимало легенд. Одна з них про велетнів, які тут жили. Вони хотіли дістати до Бога і за це їх затопили. Після цього територію захопили біси, а коли їх прогнали, на горі постав монастир.

Але й монахи впали у гріх, і за це монастир пішов глибоко під землю. На Івана тут чути дзвони й співи гріховних монахів.

Також люди вірять, що вночі по горі ходить нечисть. Наприклад, вуж з людською головою, крилата змія і таємничий чорний пес.

Цвинтар з вампіром

Де: Івано-Франківськ

Це старовинне кладовище є справжньою Меккою для любителів вампірів. Ходять легенди, що тут колись був похований вампір.

У 1974 році в Івано-Франківську почали знаходити трупи з дивними слідами укусів на шиї. Звісно, радянська влада відстоювала думку, що ніяких вампірів не буває. Але… могилу “вампіра” було випалено військовим вогнеметом. Після цього випадки дивних смертей теж припинилися.

Тюрма на Лонцького

Де: Львів

Місце моторошне без будь-яких легенд. Тут у ХХ столітті були політичні в’язниці польського, радянського та нацистського режиму.

Найтрагічнішим періодом у в’язниці був період радянської влади. Стіни тюрми побачили скільки людських страждань, що важко уявити більш моторошне місце. Зараз тут музей-меморіал жертв окупаційних режимів.

Єврейський цвинтар

Де: Івано-Франківськ

Івано-франківський єврейський цвинтар став свідком масштабного і жахливого вбивства.

У жовтні 1941 року німці вантажівками привезли сюди тисячі євреїв. На кладовищі вирили яму завглибшки 5 м. Людей змусили стрибати у яму, а там їх розстрілювали з кулемета.

Жахлива страта тривала 5 годин. Тоді було вбито від 6 до 10 тисяч невинних людей.

Донецький аеропорт

Де: Донецьк

Летовище у Донецьку перетворилося на моторошне місце під час війни на Донбасі між українською армією та російсько-терористичними військами.

Бій за аеропорт тривав 242 дні. Під обломками аеропорту загинув не один український Герой.

Будинок з привидами

Де: Тернопіль

Тернопільський будинок з привидами розташований у приватному секторі у мікрорайоні “Дружба”. Дім збудований на місці цвинтаря.

За розповідями, як тільки будинок збудували, в ньому поселилася нечисть. Звідти було чути моторошні крики, виття. А світло блимало ще тоді, коли електрика не була проведена. Власник будинку нібито не побоявся поселити туди свою родину, однак літаючі предмети і танцюючі меблі все ж вижили їх з дому. Після цього кам’яниця довго пустувала, а зараз там нібито живе жінка, яка знайшла спільну мову з духами.

Вінницька психіатрична лікарня

Де: Вінниця

У кінці 19 століття у Вінниці з’явилася психіатрична лікарня. Історія цієї лікарні багата не дуже приємними фактами, що робить це місце моторошним.

Найстрашнішими є методи, якими тут пробували лікувати хворих. Щодо них широко застосовували кровопускання, опіки, п’явки, проносні засоби, оцет, голодування, водолікування. Людей одягали у гамівні сорочки, зв’язували ременями, а іноді застосовували навіть кайдани. Від такого лікування смертність серед пацієнтів була просто вражаючою.

Пізніше, за радянської окупації, до психічної лікарні часто потрапляли здорові, але неугодні режиму люди. Над якими тут проводили жахливі експерименти.

“Бугайський трикутник”

Де: хутір Мала Бугайка на Сумщині

Цей невеличкий хутір оповитий містикою. Очевидці розповідають про зупинки і пришвидшення часу. Також люди страждають тут галюцинаціями і бачать видіння.

Місцеві виїжджають з цього містичного селища і радять оминати його сотою дорогою.

Вчені кажуть, що годинники тут дають збої у роботі через магнітні поля. Але як пояснити дивні стукоти і стогони, які чують мешканці у своїх будинках?

Львівська Ратуша

Де: Львів

Коридорами львівської Ратуші вночі повільно зі скрипом і стогоном рухається привид у вигляді чорної труни.

Легенда з привидом пов’язана з нечесними суддями. Вони погано розібралися зі справою і засудили невинного на муки в катівні та смертну кару. Згодом помилка виявилася, але вже було пізно.

З того часу почала з’являтися чорна труна як вічна пересторога для суддів.

Придніпровська височина

Де: північно-східна частина Кіровоградської області

Місцевість не одне десятиліття привертає увагу дослідників через паранормальні явища, які тут постійно відбуваються.

На височині людям маряться примарні фігури, вогняні кулі тощо.

Мертве місто Прип’ять

Де: Київська область

Наймоторошнімиш місцем в Україні є мертве місто Прип’ять. Кілометри пустих вулиць, покинуті будинки і дитячі садочки… Важко уявити щось страшніше.

Місто стало мертвим після вибуху на Чорнобильській АЕС. Зараз у Прип’яті ніхто не живе, однак екстремали приїжджають сюди на екскурсії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Вбив бізнес-партнера й спокійно... доїв вечерю: Ветеран війни проти України влаштував стрілянину у ресторані Петербурга (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 11:59

У Росії колишній «вагнерівець», який повернувся з фронту, застрелив свого бізнес-партнера у ресторані Санкт-Петербурга. Момент злочину потрапив на камери спостереження і був опублікований у соцмережах, передають Патріоти України. За даними росЗМІ, слі...

"Система закапсулювалася": Вибори - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації, - Вадим Денисенко

вівторок, 19 березень 2024, 10:17

"Вибори 17.03 - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації. Питання тільки в тому, як довго цей процес триватиме (більш детально про все це буде представлено на початку квітня в новому дослідженні, а зараз просто кілька кор...