Бельгія передасть Україні ракети Sea Sparrow

Бельгія передасть Україні ракети Sea Sparrow

Бельгія передасть Україні викуплені у Німеччини ракети земля-повітря Sea Sparrow. Про це повідомляє видання L’Echo.

Країна викупила у Німеччини ракети цього типу, які використовувались на німецьких фрегатах типу Бремен.

Крім ракет, уряд Бельгії планує поставити Україні техніки на суму 150 мільйонів євро. Нова поставка буде йти на додачу до інших проєктів підтримки України.

Всього для України Бельгія викупила вісім ракет, вартість кожної оцінюють близько у 7000 євро.

Треба зазначити, що минулого тижня Міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер повідомила про посилення протиповітряної оборони України.

«Плануються нові поставки, зокрема, у сфері протиповітряної оборони, постачання боєприпасів і навчання бійців», – додала Дедондер.

Наразі невідомо з якої платформи будуть використовуватись ракети, але як зазначалось раніше, Україна та Польща проводять роботи по інтеграції ракет Sea Sparrow на самохідну вогневу установку 9А310 зі складу зенітно-ракетного комплексу Бук.

Ракети Sea Sparrow використовують пасивну головку самонаведення, тому для їх використання потрібна РЛС цілевказання для ракети.

Морський варіант ракети має такі самі характеристики як і авіаційний варіант, але через різні умови запуску ефективна дальність пуску у два рази менша.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, Бельгія планує до кінця року надати Україна близько 320 вантажівок Volvo, а також 80 бронемашин Lynx (Iveco LML).

Передача автомобільної техніки відбувається після її ремонту. Відправка першої партії машин була організована зі складу стройових частин сухопутного компонента.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...