"Бермудський трикутник": Злий Одесит прояснив деякі моменти щодо наступу ЗСУ на Запоріжжі

Російська армія утримує оборону в районі Новопрокопівка-Вербове-Очеретувати, використовуючи підрозділи, які були перекинуті зі сходу. Однак, коли ці підрозділи будуть знищені чи ослаблені, їм буде важко продовжувати оборону. Про це сказав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

"Бермудський трикутник і навіть чорна діра Чорнобаївка - це дитячий белькіт у порівнянні із запорізьким трикутником Новопрокопівка-Вербове-Очеретувате. Якщо вам здається, що там щось сповільнилося, то ви помиляєтеся.Усього кілька прикладів чому саме так", - заявив експерт.

Як пояснив Коваленко, коли ЗСУ розгорнули на цій ділянці прорив першої лінії оборони на початку червня 2023-го, дуже швидко командування РФ стало спрямовувати на посилення оборони смуги забезпечення резерви з другої лінії оборони. "По суті ці резерви там і залишилися. У чорноземі", - додав він.

Коли ЗСУ розгорнули у другій лінії оборони дії щодо розширення плацдарму, формуючи умови для прориву, командування ворожою армією стало стягувати у Запорізьку область, зону відповідальності групи військ "Схід" сили та кошти з інших плацдармів, зон відповідальності.

"Найяскравіший приклад, це перекидання з Луганської області, зони відповідальності ДВ "Захід" та ГВ "Центр" підрозділів 76-ї ДШД та 7-ї ДШД, зокрема 234-го та 237-го десантних полків. Перекинули їх сюди близько двох тижнів тому. СОУ припинилися і... І проковтнули ці підрозділи", - заявив Коваленко.

За два тижні був знищений не те щоб наступальний, оборонний потенціал перекинутих за сотні кілометрів боєздатних сил противника. "Свіжатинку пережували і проковтнули, навіть не поперхнувшись. Тепер можна рухатись далі", - додав Коваленко.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...