​Безпілотники атакували три аеродроми окупантів: Що відомо про літаки на авіабазах у Морозовську, Енгельсі та Єйську

Безпілотники атакували три російських аеродроми: Енгельс (Саратовська область), Єйськ (Краснодарський край) і Морозовськ (Ростовська область). Патріоти України пропонують дізнатися, що відомо про літаки окупантів, які базуються на трьох аеродромах.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв підтвердив "масовану атаку" в Морозовському районі, але він стверджував про 40 збитих БПЛА. При тому місцеві мешканці чули близько 60 вибухів. В Єську нарахували близько 10 вибухів, заявлялося про роботу ППО. Окупанти використовують авіабазу для ударів по Україні. Енгельс є домівкою стратегічної авіації ПКС РФ. Очевидці стверджують, що близько 5:00 пролунали перші вибухи.

Скільки літаків було на авіабазі Морозовськ

OSINT-аналітик MT Anderson опублікував супутникові зніми з російської авіабази у Морозовську. На знімку від 4 квітня він нарахував 25 винищувачів Су-34 та три Су-30/35.


Носій корегувальних авіабомб – що відомо про Су-34

Росія зберегла можливість виробництва і розробки бойових літаків. Су-34 — це російська модернізація винищувача Су-27. Літак перебуває у серійному виробництві з 2008 року. Його створювали для заміни бомбардувальника Су-24. Розробка Су-34 почалася ще у СРСР і продовжилася у незалежній Росії.

Су-34 прийнято на озброєння Повітряно-космічних сил РФ у 2014 році. За даними ГУР, РФ має понад 100 Су-34. Для України основна загроза від Су-34 — це авіабомби. Росіяни змогли покращити радянські неточні бомби шляхом інтеграції модуля планерування і корекції (УМПК). Наразі відомо, що окупанти виготовляють комплекти до таких бомб:

  • ФАБ-500 — осколково-фугасна бойова частина;
  • КАБ-500 — касетна бойова частина;
  • ОДАБ-500 — обʼємно-детонуюча бойова частина;
  • ФАБ-1500 — осколково-фугасна бойова частина.

Проблема бомб з УМПК полягає в тому, що вони запускаються поза межами дії української ППО. Їх скидають з висоти 10-12 км і на відстані понад 40 км від лінії фронту. Завдяки цьому дальність польоту бомб складає 50-60 км. Наводяться бомби на ціль через супутникову навігацію GPS/Beidu/ГЛОНАСС, а також вона має інерціальну систему наведення. В березні Україна змогла збити понад 10 винищувачів Су-34. Проте ворог не відмовився від використання фронтових бомбардувальників.

Серійне виробництво Су-34 триває, їх виготовляє Новосибірський авіаційний завод. 5 квітня ОАК відзвітував про постачання партії бомбардувальників у російське військо.

Що відомо про Су-35С

У РФ винищувач Су-35С називаються багатоцільовим винищувачем 4++ покоління. Його також розробили на основі Су-27 у 2008 році. Літак позиціюється як проміжний етап між Су-27 та Су-57. Су-57 у РФ називають винищувачем 5 покоління. За даними ГУР, РФ має близько 100 багатофункціональних винищувачів Су-35.

Окупанти застосовують Су-35 для ударів по Україні ракетами Х-31П та Х-58. Вони використовуються для атак радіолокаційних станцій. Загалом арсенал озброєння Су-35 має різні боєприпаси.

Ракети класу "повітря-повітря"

  • Р-77-1 — до 12 одиниць;
  • Р-27ЭТ — до 2 одиниць;
  • Р-73 — до 6 одиниць;
  • Р-37М — до 4 одиниць;

Протикорабельні ракети

  • Х-31 чи Х-35У — до 6 одиниць;
  • Х-59М — 2 одиниці.

Високоточні ракети та бомби

  • Х-29Т або Х-38М — 6 одиниць;
  • Х-59МК — 5 одиниць;
  • КАБ-500КР — 8 одиниць;
  • КАБ-1500КР — 3 одиниці;

Також Су-35 є носієм некерованих авіаційних ракет С-25 та С-8.

Удар по аеродрому Енгельсу і Єйську — які літаки перебували на авіабазі

На авіабазі в Енгельсі базуються стратегічні бомбардувальники Ту-95 та Ту-22. Вони застосовуються окупантами для ракетних ударів по Україні. Саме ці літаки застосовуються для запуску крилатих ракет Х-101, Х-555, швидкісних Х-22/Х-32 та інших боєприпасів. З початку повномасштабної війни Україна підтверджено пошкодила та знищила:

  • 2 Ту-22М3 — один пошкоджено, другий знищено;
  • 1 Ту-95МС — пошкоджено.

Під час масованих ракетних ударів РФ здіймає у повітря одразу по 5-10 бомбардувальників. Вони знаходяться за межами дії ППО, бо працюють з глибини російської території. Єдиним способом їхньої ліквідації є ураження на аеродромах.

Супутникові знімки від 21 березня показують, що на "Енгельсі" перебували як справжні літаки, так і намальовані силуети, якими окупанти сподіваються ввести в оману.

На "Енгельс-2", свідчать фото супутника, є 9 справжніх літаків і п'ять фальшивих:
  • Іл-76 (справжній) — 1 од. (обведений світло-синім квадратом суцільною лінією);
  • Ту-95 (справжній) — 3 од. (фіолетові квадрати, суцільна лінія);
  • Ту-160 (справжній) — 5 од. (блакитні квадрати, суцільна лінія);
  • Ту-95 (намальований) — 1 од. (фіолетовий квадрат, пунктирна лінія);
  • Ту-160 (намальований) — 4 од. (блакитні квадрати, пунктирна лінія).

Даних щодо кількості уражених літаків наразі немає. Росіяни заявляють, що відпрацювало ППО. Останнім часом Росія не використовує літаки Ту-160 для ударів по Україні через малий льотний ресурс двигунів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...