Бойові завдання в ЗСУ виконуватимуть дрони зі штучним інтелектом

Бойові завдання в ЗСУ виконуватимуть дрони зі штучним інтелектом


Збройні Сили України на фронті будуть використовувати бойові дрони зі штучним інтелектом.

Міністерство оборони допустило до експлуатації безпілотний комплекс SAKER SCOUT, який має такі можливості.

Ці дрони мають допомогти українським військам ефективніше знищувати російських окупантів.

У Міноборони повідомили, що програмне забезпечення комплексу SAKER побудоване на алгоритмах штучного інтелекту.

Зазначається, що система за допомогою просунутої оптики самостійно розпізнає і фіксує координати техніки ворога (навіть замаскованої) та негайно передає інформацію в командний пункт для прийняття відповідного рішення.

“Це нівелює ризики “людської помилки”, оскільки око оператора не завжди здатне вловити усі нюанси”, — додали у оборонному відомстві.

В цей безпілотний комплекс входять флагманський дрон-розвідник, а також кілька дронів-камікадзе типу FPV, які коригуються в тому числі за допомогою флагманського дрона.

Основні заявлені можливості безпілотника SAKER SCOUT:

  • дальність польоту – до 10 км;
  • може оснащуватися інфрачервоною оптикою для роботи вночі;
  • може використовувати інерціальну систему наведення, що значно підвищує його стійкість до засобів РЕБ;
  • інтегрується до усіх наявних у ЗСУ систем ситуаційної обізнаності, в тому числі у систему «Дельта».

У оборонному відомстві зазначили, що процедура допуску до експлуатації дрона була максимально швидкою.

Більше подробиць про можливості цього БПЛА в українському Міноборони не розкрили.

У серпні Мілітарний” повідомляв, що спеціалісти української компанії AirUnit розробляють FPV-дрони з системою самонаведення. Співвласник компанії Андрій Штепа розповів, що самонаведення безпілотників планують реалізувати через комп’ютерний зір і побудову алгоритму роботи дрона під час втрати зв’язку з оператором.

За умови наявності такої системи, оператору FPV-дрона потрібно буде лише захопити ціль виділивши об’єкт на екрані, далі в справу вступить програмне забезпечення. Це вирішує проблему втрати зв’язку і промаху дрона. Однак, використання цієї системи призведе до здорожчання безпілотників у 3-4 рази.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...