Штучні підсолоджувачі вважаються порівняно безпечними замінниками цукру. Неймовірно солодкий смак дозволяє додавати їх в страви в мінімальній кількості і не отримувати додаткових калорій. Їх застосування особливо актуально для хворих, які страждають ожирінням і діабетом II типу. Такі речовини вкрай інертні, не засвоюються організмом і виводяться назовні. Однак в процесі їх концентрація збільшується, доходячи до десятків міліграмів на літр в сечі і до сотень - у товстому кишечнику. Тому Цзяньхуа Го і його колеги з австралійського Університету Квінсленда вирішили перевірити, як підвищені кількості підсолоджувачів можуть впливати на мікрофлору. Як повідомляє Naked Science, їх робота представлена в статті, опублікованій в The ISME Journal, передають Патріоти України.
Російська армія за час війни, розв'язаної РФ в Україні, продемонструвала вміння адаптуватися до нової зброї, яка з'являється у розпорядженні ЗСУ. Ймовірно, війська РФ вже розпочали цикл адаптації до застосування американських далекобійних балістичних р...
Кандидат від Республіканської партії на виборах президента США Дональд Трамп розробив детальний план мирного завершення війни в Україні. Однак, до виборів його розголошувати не будуть. Про це повідомляє The Telergaph із посиланням на джерело, близьке д...