Штучні підсолоджувачі вважаються порівняно безпечними замінниками цукру. Неймовірно солодкий смак дозволяє додавати їх в страви в мінімальній кількості і не отримувати додаткових калорій. Їх застосування особливо актуально для хворих, які страждають ожирінням і діабетом II типу. Такі речовини вкрай інертні, не засвоюються організмом і виводяться назовні. Однак в процесі їх концентрація збільшується, доходячи до десятків міліграмів на літр в сечі і до сотень - у товстому кишечнику. Тому Цзяньхуа Го і його колеги з австралійського Університету Квінсленда вирішили перевірити, як підвищені кількості підсолоджувачів можуть впливати на мікрофлору. Як повідомляє Naked Science, їх робота представлена в статті, опублікованій в The ISME Journal, передають Патріоти України.
14 червня за новим календарним стилем (27 червня - за старим) - день пам'яті пророка Єлисея. У народі день отримав назву Єлисей Гречкосій. 14 червня за старим календарним стилем - день пам'яті мучеників Юстина Філософа та інших, преподобного Агапіта К...
Комітет з асигнувань Палати представників США схвалив свій варіант законопроєкту про оборонні витрати на 2026 фінансовий рік після майже дев’ятигодинних дебатів, позначених жорсткими партійними суперечками. Республіканці успішно відхилили спроби демокр...