Штучні підсолоджувачі вважаються порівняно безпечними замінниками цукру. Неймовірно солодкий смак дозволяє додавати їх в страви в мінімальній кількості і не отримувати додаткових калорій. Їх застосування особливо актуально для хворих, які страждають ожирінням і діабетом II типу. Такі речовини вкрай інертні, не засвоюються організмом і виводяться назовні. Однак в процесі їх концентрація збільшується, доходячи до десятків міліграмів на літр в сечі і до сотень - у товстому кишечнику. Тому Цзяньхуа Го і його колеги з австралійського Університету Квінсленда вирішили перевірити, як підвищені кількості підсолоджувачів можуть впливати на мікрофлору. Як повідомляє Naked Science, їх робота представлена в статті, опублікованій в The ISME Journal, передають Патріоти України.
13 вересня за новим церковним календарем (26 вересня за старим) - день пам'яті священномученика Корнилія Сотника, оновлення храму Воскресіння Христового в Єрусалимі та передсвяткування Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. За старим к...
Вона пройшла шлях від цивільної роботи до командування бойовим підрозділом. Сержант Ірина Хоменко з позивним «Відьма» служить у 21-й окремій механізованій бригаді та очолює взвод радіоелектронної боротьби. Історію захисниці оприлюднили на сторінці бриг...