Штучні підсолоджувачі вважаються порівняно безпечними замінниками цукру. Неймовірно солодкий смак дозволяє додавати їх в страви в мінімальній кількості і не отримувати додаткових калорій. Їх застосування особливо актуально для хворих, які страждають ожирінням і діабетом II типу. Такі речовини вкрай інертні, не засвоюються організмом і виводяться назовні. Однак в процесі їх концентрація збільшується, доходячи до десятків міліграмів на літр в сечі і до сотень - у товстому кишечнику. Тому Цзяньхуа Го і його колеги з австралійського Університету Квінсленда вирішили перевірити, як підвищені кількості підсолоджувачів можуть впливати на мікрофлору. Як повідомляє Naked Science, їх робота представлена в статті, опублікованій в The ISME Journal, передають Патріоти України.
Український журналіст Дмитро Гордон поділився ще одним фото з особистого архіву, на якому він зображений зі зрадницею Таїсією Повалій. Знімок він опублікував у своєму Instagram, передають Патріоти України. "1996 рік, ще не "золотий голос України", ще н...
Низка неправильних рішень міністра оборони США Піта Гегсета призвела до внутрішніх чвар у Пентагоні та спровокувала побоювання у деяких республіканців у Конгресі щодо його здатності керувати міністерством. Про це у статті «Остання битва Гегсета: внутрі...