Штучні підсолоджувачі вважаються порівняно безпечними замінниками цукру. Неймовірно солодкий смак дозволяє додавати їх в страви в мінімальній кількості і не отримувати додаткових калорій. Їх застосування особливо актуально для хворих, які страждають ожирінням і діабетом II типу. Такі речовини вкрай інертні, не засвоюються організмом і виводяться назовні. Однак в процесі їх концентрація збільшується, доходячи до десятків міліграмів на літр в сечі і до сотень - у товстому кишечнику. Тому Цзяньхуа Го і його колеги з австралійського Університету Квінсленда вирішили перевірити, як підвищені кількості підсолоджувачів можуть впливати на мікрофлору. Як повідомляє Naked Science, їх робота представлена в статті, опублікованій в The ISME Journal, передають Патріоти України.
Сьогодні 19 травня. Триває 1181 доба мужньої оборони України проти навали російських окупантів. Ситуація на фронті загострюється. . Ворог формує охоплення Покровська зі східного флангу та з заходу на Костянтинівку. . Спираючись на трасу 0504 вони на с...
"Півтора року тому ми почали робити те, що роблять росіяни зараз із дронами, і ми прогнозували, що вони дійдуть цього. І ось це сталося. Тільки вони роблять усе набагато масштабніше, чим ми тоді", - пише екснардеп та військовий Єгор Фірсов на своїй сто...