Штучні підсолоджувачі вважаються порівняно безпечними замінниками цукру. Неймовірно солодкий смак дозволяє додавати їх в страви в мінімальній кількості і не отримувати додаткових калорій. Їх застосування особливо актуально для хворих, які страждають ожирінням і діабетом II типу. Такі речовини вкрай інертні, не засвоюються організмом і виводяться назовні. Однак в процесі їх концентрація збільшується, доходячи до десятків міліграмів на літр в сечі і до сотень - у товстому кишечнику. Тому Цзяньхуа Го і його колеги з австралійського Університету Квінсленда вирішили перевірити, як підвищені кількості підсолоджувачів можуть впливати на мікрофлору. Як повідомляє Naked Science, їх робота представлена в статті, опублікованій в The ISME Journal, передають Патріоти України.
"На початку 2025 року хтось міг сподіватися, що Дональд Трамп поставить крапку у війні Росії проти України. Під кінець року стало зрозуміло, що його перемога лише стимулює російську агресію", - пише журналіст Павло Казарін у своєму блозі на сайті Slawa...
Проблеми з пусковими установками для ракет Tomahawk немає, але є інші нюанси. Про це в етері "Еспресо" розповів авіаексперт, провідний науковий співробітник Державного музею авіації Валерій Романенко, передають Патріоти України. "Я навіть перевірив кор...