
Штучні підсолоджувачі вважаються порівняно безпечними замінниками цукру. Неймовірно солодкий смак дозволяє додавати їх в страви в мінімальній кількості і не отримувати додаткових калорій. Їх застосування особливо актуально для хворих, які страждають ожирінням і діабетом II типу. Такі речовини вкрай інертні, не засвоюються організмом і виводяться назовні. Однак в процесі їх концентрація збільшується, доходячи до десятків міліграмів на літр в сечі і до сотень - у товстому кишечнику. Тому Цзяньхуа Го і його колеги з австралійського Університету Квінсленда вирішили перевірити, як підвищені кількості підсолоджувачів можуть впливати на мікрофлору. Як повідомляє Naked Science, їх робота представлена в статті, опублікованій в The ISME Journal, передають Патріоти України.
Ще з середини 1990х, коли Леонід Кучма, всупереч очікуванням, замість прилаштування України під росію заходився розбудовувати інститути незалежної держави (хай навіть з перекосом під себе), захищати кордони і навіть укорінювати символи, — заговорили пр...
Ввечері у неділю, 14 грудня, невідомі безпілотні літальні апарати атакують Підмосков'я. За повідомленнями російських Telegram-каналів, під Москвою чути вибухи, передають Патріоти України. Увечері місцеві пабліки почали писати про те, що невідомі дрони ...