"Чому після заяв РФ про відведення військ загроза зросла", - політолог

"Загроза російської атаки після ілюзорних заяв про відведення військ не тільки не зменшилася, але і зросла. Як і передбачалося, гібридної агресії, де російські війська не будуть залучені відкрито і Росія не визнаватиме своєї участі. Принаймні на початку", - пише політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» Марія Золкіна на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Для чого це Росії?

1. Продемонструвати «добру волю» тим західним державам, які вагаються, не готові до персональних жорстких санкцій, зупинки Північного потоку — 2, воєнної підтримки України і масованої фінансової допомоги.

2. Відволікти увагу від гібридної атаки, де Росія буде «ні до чого». Принаймні, на початковій стадії.

3. Якщо Росія не піде в гібридний наступ (сумніваюся, але раптом), то вимагати в обмін на цю «деескалацію» поступок вже від України. І знайде «розуміння» серед частини західних держав.

Росія замилює очі, а в атаку насправді збирається, то які сценарії?

Головне — почати агресію без визнання участі регулярної армії, але виправдати її приєднання вже в процесі: агресія з окупованого Донбасу (з весни минулого року вважаю найбільш вірогідним сценарієм).

Починають так звані 1-й і 2-й армійські корпуси «ЛДНР», а далі включається Росія офіційно на підставі однієї з двох причин:

1) Захист російських громадян згідно з російським законодавством;

2) Путін підписує офіційне визнання «ЛДНР» (чим він трохи може поторгуватися із Заходом зараз після офіційного звернення до нього Держдуми, а може одразу визнати), а тоді ці «незалежні держави» звертаються по оборонну допомогу. Найбільш вірогідний сценарій.

3) Росіяни пробують відвоювати якусь підконтрольну Україні частину Донбасу, а тоді заходять як миротворці.

Тим часом, поки вони офіційно не «приєднаються» до конфлікту або «врегулювання», ключові слабкі місця — Донбас, з одного боку, і провокації, диверсії, терористичні акти на решті території України".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...