Чутки про звільнення Буданова з’явилися півтора тижня тому і не зникають, - політолог

Глава ГУР Кирило Буданов на ХХ щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) (Фото:t.me/DIUkraine)

У ЗМІ шириться поки не підтверджена офіційно інформація, що міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР Кирила Буданова і може звільнити 20 генералів та високопосадовців. Політолог Ігор Рейтерович пояснив, чому ситуація викликає нерозуміння у суспільстві, передають Патріоти України.

«Зокрема через те, що ми не знаємо офіційну позицію того ж Буданова. Якби він вийшов і сказав — „у нас є кадрові зміни, я їх погодив з міністром оборони, міністр оборони прийняв рішення“ — питань би не було. Оскільки Буданов поки цього не зробив, ми змушені аналізувати це з точки зору, можливо, внутрішніх ігор, підкилимних історій», - сказав експерт.

Також політолог нагадав про інші подібні чутки, які активізувалися останнім часом: «Як мінімум останні півтора тижня знову з’явилася тема про можливе звільнення Буданова. Вона прийшла нізвідки, але не зникає з інформаційного простору».

Рейтерович припускає, що в цьому контексті почали звертати увагу на рутинні речі: «Дійсно, там же ж постійно ротації відбуваються — звільняють, призначають, — але якось на це раніше реагували менше. Як тільки з’явилися чутки про можливі ротації, пов’язані з Будановим, відразу згадали про цих двох генералів. Тому сподіваємося, що під час чергового виступу чи інтерв'ю Буданову це питання поставлять, він на нього дасть відповідь і розставить всі крапки над „і“».

Нардеп Сергій Рахманін повідомив, що чутки про те, що керівника ГУР можуть змінити, з’явилися давно, а також припустив, що це може статися: «Те, що з’явилися такі дуже активні чутки про те, що Буданова можуть зняти з посади, а вони з’явилися вже кілька місяців [тому], це якраз свідчення того, що в нього не складаються останнім часом стосунки з [керівником Офісу президента Андрієм] Єрмаком. Це моє припущення. Але, як правило, як тільки з’являються чутки, що людина може піти з посади, то потім з’являються підтвердження, що з тої чи іншої причини ця людина або розбила глека з керівником Офісу, або в них погіршилися стосунки».

Раніше колишній нардеп блогер Борислав Береза писав, що в Офісі президента збираються звільнити Буданова та генпрокурора Андрія Костіна. «Буданова хочуть перевести заступником до Сирського. З одного боку це виглядає, як переведення на іншу посаду, а по факту — це в нікуди. Майбутнє Костіна — це або посол, або суддя МКС», — писав він.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...