Чи ревнують собаки?

Експерименти підтвердили здатність собак ревнувати

Вважається, що почуття ревнощів неможливо без високого рівня самосвідомості, розуміння свого місця в складних соціальних взаємовідносин народу і положення інших людей. Все це звучить занадто «людиноподібних», проте власники собак часто помічають, що їх вихованці здатні вести себе вкрай ревниво, якщо господар приділяє занадто багато уваги іншій тварині. Ці суб'єктивні спостереження підтвердили і експерименти, про які вчені повідомляють в статті, опублікованій в журналі Psychological Science, інформують Патріоти України.

Амалія Бастос і її колеги з Оклендскго університету в Новій Зеландії поставили досліди з 18 домашніми собаками, поміщаючи їх в ситуацію, що викликає відчуття браку любові з боку господаря. Тваринам показували сцену, в яких господар пестив іншу собаку, або (контроль) пухнастий флісовий циліндр. Далі між ними і першим собакою опускали бар'єр. Побачивши «конкурента» тварини кидалися на нього з куди більшою силою, ніж коли бачили «противника» у вигляді м'якої і явно неживої іграшки.

За словами авторів дослідження, така поведінка несе три ключові ознаки ревнощів. Воно виявлялося лише при взаємодії господаря з потенційним соціальним конкурентом, але не з неживим об'єктом; було прямим наслідком цієї взаємодії, а не простого присутності конкурента поруч. Нарешті, воно тривало і в тому випадку, якщо взаємодія відбувалося поза прямої видимості.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...