Чим глибше Путін інтегрується з Китаєм, тим більше поразка України для Трампа буде означати перемогу Китаю. А він на це не піде, - політолог

"Оскільки Трамп переміг на праймеріз в Айові з подвійним відривом від своїх конкурентів – уже можемо говорити про нього як про ключового кандидата від республіканців на вибори і, я вважаю, як про майбутнього президента США", - пише політолог ВІктор Андрусів у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:

"У нашому суспільстві є дуже викривлене уявлення про Трампа через демонізацію, яку проводять деякі ЗМІ та експерти. Насправді Трамп – це не просто ексцентричний неконтрольований чувак. У нього є ідеологія, і вона дуже чітка.

Ідеологія Трампа – це "США – номер один", а не "США – месія". Він проти месіанських цілей просувати демократію та свободу по всьому світу, він проти того, щоб тягнути на собі демократичних союзників.

Він вважає, що під прикриттям демократичних цінностей на американцях паразитують і наживаються їхні партнери. Тому за його заявами про вихід із НАТО тощо стоїть дуже конкретна ідеологія, а не якийсь хайп і популізм, як це в нас часто позиціонують.

Звісно, що нас у першу чергу хвилює ставлення Трампа до України. Тут є дві історії. Перша – це особисте: він через нас постраждав зі скандалом із нібито тиском на Зеленського розпочати розслідування проти Байдена. За це йому намагалися оголосити імпічмент. Тому однозначно Трамп негативно ставиться до нашої країни й усього з нею пов'язаного.

Друга історія – найбільшим ворогом Трампа є Китай. Він вважає, що політика демократів призвела до росту Китаю, який безсовісно крав технології та заробляв на ринку США. Фактично він вважає, що США виростили собі потужного ворога бездумною політикою. І це хороші для нас новини.

Як би до нас не ставився Трамп – питання Китаю для нього набагато важливіше. Чим глибше Путін інтегрується з Китаєм, тим більше наша поразка для Трампа буде означати перемогу Китаю. А він на це ніколи не піде.

Тому я вважаю, що при Трампі нас будуть підтримувати значно в більших масштабах, ніж це відбувається при Байдені.

І тут у мене є ще один аргумент. Трамп – ділок, він любить укладати вигідні угоди з позиції сили. Для того щоб змусити Путіна до переговорів, Трамп буде намагатися зробити з нас потужну силу і на цьому фоні буде закликати його сісти за стіл переговорів. Він у житті не дозволить собі йти на переговори з позиції слабкості.

Ця стратегія сильно відрізняється від логіки Байдена, який намагається підтримувати нас рівно стільки, щоб Путін зрозумів, що не переможе, і попросився на переговори.

Хороші новини я сказав, а тепер про погані. Цей рік буде для нас дуже травматичним. Трамп грає на виборах, і все, що відбувається, у тому числі з блокуванням пакету допомоги нам – виборча кампанія. На жаль, у ній ми будемо дуже серйозно страждати і в частині допомоги, і в частині нервозності щодо всього, що він говорить.

Байден слабкий, і Трамп буде по максимуму його дестабілізувати, заробляючи додаткові бали. Тут він не зупиниться ні перед чим, і буде заявляти будь-що. Ці заяви будуть нормально травмувати нашу психіку і змушувати нервувати. Найбільше я боюся його позиції по нашому рішенню не проводити вибори. Якщо він не підтримає це рішення, то ми будемо в дуже складній ситуації.

Попри все, ми ще раз мусимо запастися терпінням і розділяти передвиборчі перегони від реальної політики. Так, у липні 2016 року, за кілька місяців до виборів, Трамп заявляв, що розгляне питання визнання Криму російським і зняття санкцій із Росії. Через рік, у грудні 2017 року, Трамп прийняв рішення надати нам летальну зброю – рішення, яке Обама не ухвалив навіть під час російської агресії 2014 року".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Молдові через порт Джурджулешти може повторитися "кримська" спецоперація лютого 2014 року, - журналіст

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 22:02

"Важливо! У Молдові через порт Джурджулешти може повторитися "кримська" спецоперація лютого 2014 року. Потрібне негайне превентивне реагування України й Румунії. Просимо поширення", - пише журналіст та головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко на ...

Як працюють "червоні лінії" на Близькому Сході та у Європі – загадка. Чому там можна обстрілювати російські бази, а тут – не можна? - політолог

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 21:17

"Вчора Ізраїль обстріляв ракетами російську базу Хмеймім у Сирії, де якраз приземлився іранський літак. Фото та відео вибухів уже досить у мережі", - пише політолог Петро Олещук на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та пр...