Чим закінчиться епоха скотиняк: Що будуть пам'ятати про Ляшка, який пролетів повз парламент (фото, відео)

Головні скандали, пов'язані з "українським Жириновським".

Судячи з підрахунку голосів на довиборах до парламенту в 208 мажоритарному окрузі на Чернігівщині, головний "радикал" української політики не проходить в Раду і може зникнути з політичного небосхилу. "ДС" вирішила нагадати читачам головні скандали, пов'язані з "українським Жириновським", повідомляють Патріоти України.

Ще ввечері 25 жовтня лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив про свою перемогу в окрузі №208, за яким він пройшов в раду в далекому 2012 році. Але вже вранці обставини склалися не найкращим для Олега Валерійовича чином — його конкурент Анатолій Гунько, висунутий "Слугою народу", вирвався вперед. Ляшко у своїй звичайній манері пояснив невдачу підступами опонентів і звинуватив представників "Слуги народу" і Службу безпеки в спробі вкрасти у нього перемогу. Втім, за станом на ранок, 28 жовтня, ЦВК підрахувала 100% голосів і відставання Ляшко склало 2,3% (1446 голосів), так що про перемогу головного "радикала" країни говорити навряд чи доводиться, як і про політкарʼєри його дружини Росіти, яка програла вибори на Київщині. Чим же запамʼятався виборцям "український Жириновський", який ризикує назавжди випасти з української великої політики?

Простий хлопець з села — такий образ Олег Ляшко приміряв на себе давно і не зовсім безпідставно, адже починав він свою карʼєру трактористом і скотарем колгоспу "Прогрес" села Лозівка Ворошиловоградської області. Втім, близькість до народу і землі тривала недовго — майбутній "радикал" зайнявся журналістикою і поїхав до столиці, через що нібито почалися його проблеми з законом — в грудні 1994-го суд визнав майбутнього депутата винним у розкраданні державного майна та засудив на шість років тюремного увʼязнення. Через рік його звільнили за амністією, а в 1998-му судимість була достроково погашена. З реноме скандального журналіста Ляшко вирішив спробувати пробитися в політику, але в парламент потрапив лише з третьої спроби. Так, в 1998-му він зняв свою кандидатуру з виборів, в 2002-му посів лише третє місце на мажоритарному окрузі та, нарешті, в 2006-му все ж пробився в депутати завдяки 26-му місцю в списку Блоку Юлії Тимошенко.

Вперше українці звернули увагу на досі мало відомого політика в липні 2006 року, коли він заявив, що звернувся в Генпрокуратуру з вимогою порушити кримінальну справу за фактом підкупу лідера СПУ Олександра Мороза. За твердженням Ляшко, лідер СПУ нібито отримав за розвал коаліції і імпічмент президента Віктора Ющенка $300 млн. У результаті в Раді створили комісію з розслідування заяви, на її підсумкове засідання був запрошений і сам Олег Ляшко. Він передав її членам аудіокасету нібито з доказами, а член комісії соціаліст Василь Волга після огляду касети повідомив, що в ній "зажувало" плівку. Касету повернули Ляшку, але він відмовився предʼявити її журналістам — з тих пір за ним закріпилася слава скандального і епатажного політика, люблячого створювати навколо себе шоу.

На прес-конференції Олег Ляшко заявив, що передав Генпрокуратурі записи телефонних розмов, які підтверджують факт підкупу голови Верховної Ради України і лідера СПУ Олександра Мороза / УНІАН
Через кілька років, в 2010 році, в Мережі зʼявилося відео, зняте в 1993-му, на якому під час допиту в прокуратурі людина, схожа на молодого Олега Ляшка, розповідає про звʼязок з якимсь Борисом. Сам Ляшко цей ролик назвав змонтованим і звинуватив в монтажі як "регіоналів", так і своїх колег по Блоку Юлії Тимошенко Олександра Турчинова та Андрія Кожемʼякіна, які ініціювали його виключення з фракції, звинувативши депутата у співпраці з коаліцією президента Януковича.
Скріншот відео з допитом Олега Ляшка
Через рік на позачерговому зʼїзді маловідомої Української радикально-демократичної партії Ляшка одноголосно обрали її лідером, а також перейменували в "Радикальну партію Олега Ляшка". В одному з інтервʼю дружина Олега Ляшка Росита розповіла, що ключовий образ Ляшка — вила — вони придумали на сімейній раді. На виборах 2012-го року Ляшко пробився до парламенту по "мажоритарці" саме від РПЛ.

"Ви гірше Януковича, скотиняки!" — кричав він тоді у Верховній Раді.

Ще одна яскрава історія з Ляшко часів Януковича повʼязана з прес-конференцією головного санлікаря Росії Геннадія Онищенка, який критикував якість українських продуктів. До зали тоді увірвався Ляшко і, лавіруючи між охороною, кинувся пропонувати всім присутнім сир, ковбасу і сало: "З Бессарабки, і ще Алена з Білої Церкви передала". Захід було зірвано.

Олег Ляшко з ковбасою на прес-конференції Геннадія Онищенко / УНІАН
"Проходить" Ляшко і по бізнесу, і по чиновникам. Так, в 2012 році в ході поїздки до Рівного він зайшов до місцевого супермаркету і на очах у продавців і покупців розтоптав куплений ним ящик картоплі.



Олег Ляшко приніс до сесійної зали Верховної Ради відро з картоплею / УНІАН
Уже після Майдану Ляшко привів під Кабмін корів і вимагав збільшити закупівельні ціни на молоко, при цьому погодував тварин прямо під адмінбудинком та відніс бідон молока міністру АПК Миколі Присяжнюку.



А перед десятками камер у Верховній Раді він цілував і їв землю.



"Маючи таку землю, яку їсти можна. На хліб намазувати і є, замість чорної ікри і масла", — говорив він колегам по Раді.
Боровся Олег Валерійович і проти олігархів, на словах і навіть з вилами — правда, найголовнішого з них як раз викривали в фінансуванні "радикала".



Найсвіжіша епатажне творіння глави РПЛ — його передвиборний ролик "Не відступай", в якому Ляшко проявляє свої "видатні вокальні та акторські здібності".



Але, мабуть, після того, як артисти розмовного жанру засіли на Банковій і звідти роблять вигляд, що керують державою, українцям набридли шоу з їх участю. І разом з головним "радикалом" йде ціла епоха.




Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...