COVID-19: Один з показників крові точно прогнозує ризик важкого перебігу коронавірусу, - вчені

Стабільні значення С-реактивного білка вказували на більш стабільний перебіг хвороби.

Показник крові допоможе точно визначати пацієнтів, найбільш вразливих до важкої форми Covid-19, і заздалегідь починати протизапальну терапію, попереджаючи важкі ускладнення, вважають вчені.
Дослідники з США виявили, що швидке підвищення рівня С-реактивного білка – біомаркери гострих запальних процесів в організмі – протягом перших 48-72 годин після госпіталізації вказує на те, що перебіг хвороби буде важким, включаючи труднощі з диханням і необхідністю штучної вентиляції легенів, передають Патріоти України з посиланням на EurekAlert.

При цьому, підкреслюють вчені, стабільні значення С-реактивного білка вказували на більш стабільний перебіг хвороби.

Всього в дослідженні взяли участь 100 пацієнтів. Їм оцінювали динаміку біомаркера в крові протягом декількох днів після госпіталізації.

«Клінічний стан всіх цих пацієнтів був відносно схожим під час поступлення до лікарні, проте вже через 24 години ми змогли побачити за динамікою С-реактивного білка запалення, яке в подальшому доводило їх у відділення інтенсивної терапії», – заявив співавтор дослідження, лікар відділення реанімації Еді Йонг Кім.

Вчені підкреслюють, що одного аналізу на визначення рівня С-реактивного білка – мало. Аналіз слід проводити протягом трьох днів, щоб простежити динаміку показника.

«Результати мають важливе практичне значення з точки зору вибору початкової стратегії лікування пацієнтів. Деяким буде необхідна рання імуномодулююча терапія для попередження важких ускладнень і дані лабораторних тестів будуть аргументом для лікарів для швидкого призначення цих препаратів», – вважають експерти.

У госпіталі Брігхем, де проводилося дослідження, вже змінили протокол і включили туди обов'язковий моніторинг рівня С–реактивного білка протягом перших трьох днів після госпіталізації.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...