Дата на "листі" не вказана: Від імені начальника Харківської ОВА поширюють фейк про мобілізацію 17-річних (фото)

Невідомі розповсюджують лист начебто начальника ХОВА Олега Синєгубова до Президента України Володимира Зеленського. Вони використовують підпис Синєгубова, однак дати на номера документа не вказують, передають Патріоти України.

У листі пишуть, що ХОВА слідкує за військовою ситуацією на східному кордоні України (причому, тут є помилка — "Украйни"). Начебто за останні два тижні Росія стягнула на кордон у напрямку Харкова до 25 000 військових та більше ніж 800 одиниць техніки.

Далі у листі начебто Олег Синєгубов просить Володимира Зеленського розглянути можливість надання Харківському гарнізону додаткових засобів протиповітряної оборони, а також відведення частини військових, які обороняють Куп'янськ, Вовчанськ, Балаклію та Ізюм, до Харкова, аби підвищити його обороноздатність. Ще одне прохання стосується зменшення призовного віку до 17 років. У тексті листа є граматичні та пунктуаційні помилки.

"... прошу Вас розглянути можливість що до внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" введений в дію Постановою ВР №2233-XII від 25.03.92 (зі змінами), та поширити можливість призову до лав ЗСУ учнів навчальних закладів усіх форм навчання чоловічої статі, які досягли 17-річного віку. Ці зміни, за даними Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації, дозволять додатково мобілізувати до лав ЗСУ лише тільки у Харківській області понад 35 тис. чоловік. Тим більш, що 15% учнів вже пройшли військову підготовку у військово-навчальних таборах Харківської області", — сказано у листі.

Однак начальник ХОВА Олег Синєгубов зазначив: цей лист є фейковим. Таким чином Росія проводить інформаційно-психологічну операцію, оскільки хоче дестабілізувати внутрішню ситуацію та підірвати довіру до органів влади й військових.

"Викладена інформація про запит на зниження мобілізаційного віку до 17 років — не відповідає дійсності та є черговим ворожим ІПСО. Довіряйте лише офіційним джерелам інформації та не піддавайтеся ворожим провокаціям. Противник і надалі намагатиметься роз'єднати наше суспільство", — звернувся Синєгубов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...