"Давайте остаточно розставимо акценти": Черник пояснив, на що роблять ставку окупанти у війні

Попри те, що ворог забуксував на Покровському напрямку, напруга на східному фронті не спадає, окупанти тиснуть на всіх його ділянках. І про яку б локацію не йшла мова, і яка б там не була тактична ситуація – у ворога одне стратегічне завдання – захопити всю Донеччину, передають Патріоти України.

Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу Петро Черник в ексклюзивному інтерв’ю OBOZ.UA. Він прокоментував ситуацію на Курахівському та Покровському напрямках.

За повідомленнями Генштабу ЗСУ, ситуація на Курахівському напрямку залишається досить складною, окупанти там постійно атакують.

За оцінками експерта, на цьому напрямку з боку ворога нічого не зміниться аж до сезону дощів.

"У противника нічого не зміниться, допоки не закінчиться ця фаза бойових дій. У них є наказ заходити на адміністративні кордони Донеччини, і вони будуть тіснити. Нам треба протриматися до сезону опадів. Тоді дійсно застосовувати важку техніку ворог не зможе, і ми знову перейдемо у вогневу рівновагу, в якій ми вже двічі були", – пояснив Черник.

Експерт також оцінив можливість ворога вийти до річки Оскіл поблизу Куп’янська та її форсування. За його словами, для загарбників важливо не вийти до Осколу, а саме перейти річку

"Якщо ворог вийде до Осколу, це не буде якоюсь нашою оперативною втратою. Але якщо він зможе форсувати Оскіл і просунутися далі хоча б на 10 кілометрів, оце буде серйозний виклик", – зазначив Черник.

При цьому він зазначив, що наразі немає великої оперативної загрози щодо Осколу. Експерт пояснив, що насправді форсувати річку дуже важко, і ворог навряд чи зможе перейти цю широку річку зі швидкою течією.

"Оскіл – доволі широка й швидкоплинна річка. Дочекаємося опадів – вона підніметься ще вище. Противник із проблемами форсує маленькі річки. Пригадаймо Бахмут – там навіть не річка, а канал, але скільки часу вони його штурмували. Це саме стосується й Часового Яру. Там вода практично стояча", – пояснив Черник.

"Як із такими силами та засобами, які вони мають, їм форсувати велику річку? Я не вважаю, що на цьому напрямку є якась велика оперативна загроза", – додав полковник.

Експерт також прокоментував ситуацію на Покровському напрямку. Він зауважив, що там ворог серйозно забуксував і цьому слід завдячувати операції українських сил у Курській області.

"Курська операція дала результат, бо їм довелося знімати сили й засоби саме з цього напрямку", – пояснив Черник.

Експерт наголосив, що попри всі намагання загарбників, вони, на його думку, не зможуть окупувати всю Донецьку область.

"Давайте остаточно розставимо акценти щодо Донеччини. Немає значення, яку саме локацію ми обговорюємо і яка там тактична ситуація. Стратегічне завдання у росіян одне: вся Донеччина. Чи зуміють виконати? Думаю, що ні", – вважає Петро Черник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фортуна в гостях

п’ятниця, 27 вересень 2024, 5:01

Є давній сюжет про марнування даних людині можливостей. . Його віддзеркалено і в біблійній притчі про таланти, і в байках різних народів… . російський байкар Крилов присвятив йому байку «Фортуна в гостях». . Оскільки наші можновладці найшвидше ознай...

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...