Для місії на Місяць: Туреччина створює унікальну гібридну ракету

Турецька космічна програма націлена на виведення країни у «вищу лігу в космічній сфері».

Туреччина працює над створенням гібридної ракети, на якій планує в 2023 році доставити на Місяць безпілотний космічний апарат. Про це заявив міністр промисловості і технологій республіки Мустафа Варанк в бесіді з Anadolu, передають Патріоти України.

«Місію на Місяць планується реалізувати в два етапи - в 2023 і 2028 роках. У 2023 році ми маємо намір досягти Місяця, використовуючи власні національні та оригінальні технології. В рамках першого етапу проекту ми зробимо жорстку посадку на Місяць. Перший запуск на навколоземну орбіту ми здійснимо при співпраці з міжнародними компаніями. Однак наш космічний апарат на Місяць буде доставлений за допомогою запуску на навколоземну орбіту нашої унікальної національної ракети», - зазначив Варанк.
Він також підкреслив, що турецька космічна програма націлена на виведення країни в «вищу лігу в космічній сфері».
10 лютого президент країни Реджеп Тайіп Ердоган, презентуючи нову Національну космічну програму, заявив, що Туреччина до кінця 2023 року відправить в експедицію на Місяць космічний апарат. У програму також входить розвиток метеорологічних супутників і підготовка кадрів для космічної галузі. Ердоган пообіцяв, що Анкара забезпечить безпеку отриманої з супутників інформації.
В кінці січня повідомлялося, що глава компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск поговорив по телефону з Реджепом Тайіпом Ердоганом. 8 січня SpaceX запустила ракету-носій Falcon 9 з турецьким супутником зв'язку Turksat 5A.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивно, але в ініціативах Джонсона щодо допомоги Україні немає зради, - Роман Шрайк

субота, 20 квітень 2024, 0:00

"Позавчора був важливий день для надання допомоги США Україні, давайте трохи підсумую", - пише журналіст Роман Шрайк у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Спікер Джонсон виступив з ініціативою ухвалити п'ять законопроєкт...

На фронті в Україні загинув "військкор" російський "Известий" (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:56

Місце та обставини загибелі не уточнюються. Останній репортаж "військкора" вийшов два дні тому. "Військовий кореспондент" "Известий" Семен Єрьомін загинув на війні в Україні. Про це 19 квітня повідомило видання, передають Патріоти України. Місце та обс...