Для пошуку нацистських скарбів проведуть нові розкопки під колишнім концтабором, - ЗМІ

З тих пір, як в 1945 році американські війська виявили під концтабором Бухенвальд дві печери, повні награбованого нацистами майна, не замовкають чутки про наявність інших скарбів.

"Розкопки в кам'яному кар'єрі концтабору Бухенвальд повинні дати нову інформацію про наявність можливих тунелів або печер у вапняку гори Еттерсберг. Про це повідомили німецький телеканал MDR, Земельне відомство з охорони пам'ятників і археології Тюрінгії (TLDA) і Фонд "Меморіальні комплекси Бухенвальд і Дора-Міттельбау" у Веймарі", - пише німецьке видання Die Welt, передають Патріоти України.

У меморіальному комплексі Бухенвальд сподіваються, що завдяки розкопкам будуть знайдені нові дані про історію концтабору або ж на довгий час затихнуть безперервні домисли про наявність скарбів, зазначив заступник керівника меморіального комплексу Філіп Нойманн-Тайн. З 1990-х років так звані чорні археологи не дають спокою історикам і фахівцям із захисту історичних пам'яток, пише видання.
"Згідно зі спогадами ув'язнених, в концтаборі не було жодного дня, коли б люди не помирали від жахливо важкої роботи або їх не вбивали охоронці-есесівці. До розкопок спонукало розслідування, проведене телеканалом MDR. Згідно з ним, на аерознімку 1945 видно, що крім двох відомих тунелів в кам'яному кар'єрі могли вестися додаткові каменоломні роботи. у двох виявлених американською армією наприкінці квітня 1945 року тунелях знаходилося награбоване нацистами майно, мова йде про тонни золота і срібла, в тому числі з Освенціма, які потім нібито були відправлені через Франкфурт-на-Майні в США і Англію. До того ж, існують сумнівні креслення, зроблені, можливо, в 1946 році, на якиї відзначені ще шість тунелів або бункерів", - йдеться в статті.
"Чи дійсно всередині гори є награбоване майно, неясно. Згідно з наявними даними, можливо також, що в тунелях знаходяться документи Головного оперативного управління СС, який переїхав з Берліна в Бухенвальд", - зазначає видання.
"Концтабір Бухенвальд на горі Еттерсберг недалеко від Веймара був створений в 1937 році. До його звільнення 11 квітня 1945 року в ув'язненні в концтаборі перебувало майже 280 тис. осіб. Есесівці примушували в'язнів до роботи на німецьку військову промисловість. У таборі загинуло понад 56 тис. чоловік", - пише Die Welt.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...