Для захисту від зазіхань Росії у Польщі розгорнуть реактивований Корпус США

Американці розгорнуть у Польщі реактивований 5-ий Корпус Армії США.

У Польщі розгорнуть реактивований Корпус США

У Кракові відбулися перемовини у справі декларації про зміцнення польсько-американської військової співпраці.

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак наголосив, що декларації, підписані президентами Польщі та Сполучених Штатів, забезпечують постійну присутність американських військ у країні.

Очільник оборонного відомства підтвердив інформацію про розгортання у Польщі передового командування 5-го Корпусу Армії США та збільшення на 1000 кількості американських солдатів.

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак

Міністр Блащак зазначив, що це відчутний доказ здійснення оборонної політики президентів Польщі та Сполучених Штатів. «Торік президенти Анджей Дуда і Дональд Трамп підписали дві декларації про числове збільшення присутності американських військ у Польщі».

Начальник штабу Сухопутних військ США генерал Джеймс Макконвіл сказав, що рішення про реактивацію 5-го Корпусу свідчить про активність Сполучених Штатів за сильнішу Європу.

Джорджетт Мосбахер наголосила, що американські солдати готові захищати союзників з Північноатлантичного альянсу:

«Наші чудово вишколені солдати, котрі перебувають у своїй піковій боєздатності, готові захищати США, а також союзників з НАТО. Вони неодноразово у минулому вже демонстрували нашу здатність захищати східний фланг НАТО, який є невід’ємною частиною вільної та демократичної Європи».

У понеділок ввечері очільник Пентагону Марк Еспер поінформував, що угода про зміцнення американських сил у Польщі вже готова і схвалена обома країнами.

Він додав, що договір забезпечить зміцнення НАТО і ще більше стримає Росію. Згідно з угодою, крім збільшення числа американських солдатів на 1000, у Польщі розгорнуть командування корпусу сухопутних військ США.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...