До листопада-грудня армія Путіна буде виснажена. Але й ми будемо надзвичайно виснажені. Саме так і наступив цей сценарій у Кореї, - Віктор Андрусів

"Реалізація корейського сценарію. Ініціатива сьогодні в Путіна по всіх фронтах, тому корейський сценарій може стати реальним тільки після краху його планів", - пише політолог Віктор Андрусів у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Станом на зараз у нього є розвилка з двох підходів.

1. Продовжити повзучу окупацію, яка триває вже. Колосальні втрати за останні пів року, а вони дійсно найбільші з початку вторгнення, особливо в техніці, все-таки приносять якісь плоди.

Так, просування мізерне, але воно є. Авдіївка коштувала дорого, але взята. Свого часу я писав про нову "м'ясну" стратегію Путіна, і він явно думає про її реалізацію.

Однак не тільки умовні успіхи на фронті схиляють Путіна на користь цього підходу.

По-перше, походу російський Генштаб дійсно вірить, що наші ЗСУ на межі. І скоро станеться ось-ось таке омріяне "обрушение фронта".

Такі їхні міркування мають свої аргументи: проблеми з мобілізацією у нас, проблеми із забезпеченням снарядами, проблеми з американською допомогою, внутрішні політичні проблеми...

Тому логіка їхніх дій полягає в тому, що продовжити тримати темп своїх "м'ясних" штурмів, скільки можливо. Єдиний недолік цього підходу в тому, що він не дасть можливості реалізувати другий.

2. Новий великий наступ на умовний Харків. Хоча Путін і його "м'ясні" генерали ніколи не відчувають меж своїх можливостей, закони фізики їх у цьому обмежують. Тому тягнути постійні штурми і готувати 200 тис. людей на новий наступ – явно не по силах. Тут або-або.

Другий підхід має свої переваги. По-перше, масштабний новий наступ є великим доказом того, що Путін перемагає і що вся стратегія Заходу по допомозі Україні провалилася.

Це особливо сильний аргумент напередодні американських виборів. І не тільки американських, бо це найбільший рік виборів в історії.

По-друге, захопити велике місто, "першу столицю" – це про військовий успіх і реабілітацію за ганебний провал вторгнення. А Путін – емоційна тварина, хоч і з холодним розрахунком, поквитатися для нього важливо, як і для його стада. По-третє, наступ на Харків відсуває можливість бомбити Бєлгород з РСЗВ.

Останні сигнали вказують на те, що окупанти визначаються на користь першого підходу. На фронті пішов у хід російський оперативний резерв, і все частіше попадаються окупанти із незавершеною підготовкою. Втім, ще рано судити.

Незалежно від того, який підхід вибере Путін, станом на листопад – грудень його збройні сили будуть виснажені й змушені перейти в оборону.

Я поки не бачу перспектив для великих успіхів його кампанії, можливо, ще кілька Авдіївок, більше навряд чи. Якщо не станеться чогось екстрапровального з нашого боку.

Але результатом цієї кампанії буде те, що і ми будемо надзвичайно виснажені. І дуже сумнівно, щоб якась зі сторін отримала можливість накопичити сили для нового потужного контрнаступу.

Саме так і наступив цей сценарій у Кореї. Після колосальних втрат з обох боків і нескінченних контрнаступів, внаслідок яких тільки Сеул чотири рази переходив із рук у руки, війна втратила смисл з точки зору продовження.

Був, правда, важливий факт – смерть Сталіна, але в останній рік війни особливих змін по лінії фронту майже не було. Усі виснажилися, переможця не було, переводити ескалацію на рівень ядерної війни ніхто не хотів. З обох сторін, за різними даними, було втрачено від 2 млн до 4 млн людей, включно із цивільним населенням.

Важлива деталь, мирний договір по сьогоднішній день не підписаний, а перемир'я від імені Південної Кореї ніхто не підписав, від сил ООН підписав генерал Марк Вейн Кларк. Дуже схожа перспектива для нас, коли навряд чи якийсь політик дозволить собі підписати перемир'я з Путіним. Далі про шанси й можливості уникнути корейського сценарію. Хоча вони вже виглядають фантастичними".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...