Доля справжніх власників невідома: У Бразилії почали розслідування через використання російськими шпигунами паспортів країни

У Бразилії розпочали розслідування через те, що російські шпигуни активно використовують паспорти країни. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України.

Як зазначає видання, минулого року розвідці Нідерландів вдалося викрити російського шпигуна Сергія Черкасова, який намагався влаштуватися стажистом до Міжнародного кримінального суду в Гаазі під виглядом громадянина Бразилії.

Ще один схожий випадок трапився у Бразилії в жовтні 2020 року. Росіянин Михайло Мікушин використовував паспорт Бразилії під іменем Хосе Асіс Джаммарія й працював в університеті міста Тромсе. Проте, яка доля спіткала справжнього власника паспорта досі невідомо.

Третій випадок. Росіянин, який проживав у Ріо-де-Женейро намагався видати себе за Герхарда Даніеля Кампоса Віттіха. Торік він несподівано зник, а пізніше був ідентифікований в Греції як росіянин Шмирьов. Також з'ясувалось, що агент втік до Росії з жінкою-шпигункою, яка весь цей час проживала під фальшивим ім'ям в Греції.

"Наслідком цих інцидентів стало розслідування в Бразилії, щоб з'ясувати, чи використовує Москва цю країну як інкубатор для таємних агентів, що намагаються проникнути на Захід", - пише видання.

У розвідці Бразилії занепокоєнні, що російських шпигунів в країні може бути набагато більше.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...