Дуже мальовнича "бавовна": На Донбасі ЗСУ знищили російський ЗРК "Бук-М1" (відео)

ЗРК Бук-М1

Українські артилеристи уразили російський зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Донеччині. Про це повідомляє пресслужба фонду “Повернись живим” з посиланням на військових 45 ОАБр.

Підрозділ аеророзвідки 45 окремої артилерійської бригади під час розвідувального польоту виявив позицію російського зенітного комплексу Бук-М1 неподалік від міста Попасна, Донецької області.

Після виявлення та розпізнавання цілі координати передали українському розрахунку реактивної системи залпового вогню HIMARS, котра й нанесла вогневе ураження.

На опублікованому фото після ураження ракетою видно потужну детонацію боєкомплекту ЗРК, що не залишає сумнівів у тому, що комплекс був повністю знищений.

Вдалось геолокувати місце ураження російського ЗРК. Це за 4 кілометри на схід від Попасної і за 16 кілометрів від лінії бойового зіткнення.

Днями раніше, 11 травня, на цьому ж напрямку на околицях Бахмута аеророзвідникам 45 ОАБр спільно із українським підрозділом РЗСВ HIMARS вдалось знищити російський ЗРК “Панцирь-С1”. Згодом, 15 травня, ЗСУ уразили вже другий “Панцирь” в селищі Кодема на Донеччині.

9К37 “Бук”

ЗРК “Бук” – це радянський зенітний ракетний комплекс середньої дальності. Він призначений для знищення літаків стратегічної і тактичної авіації, крилатих ракет, вертольотів та інших повітряних об’єктів.

Зенітний комплекс здатен уражати цілі типу літаків F-15 на відстані до 50 км, а крилаті ракети – на дальностях до 26 км. Максимальна швидкість цілей, які комплекс може уразити, становить 1100 м/с назустріч і 300—400 м/с услід.

Самохідна пускова установка 9А310М1 комплексу Бук-М1 повністю автономна та здатна пересуватись, розвідувати цілі у повітряному просторі та виконувати запуск ракети незалежно від інших систем комплексу.

Повну автономність та можливість ведення вогню без супутніх радіолокаційних станцій забезпечує встановлена на борт радіолокаційна станція, розміщена у радіопрозорому ковпаку в передній частині башти.

Час переведення машини з похідного становища до бойового становить трохи більше 5 хвилин. Переведення в бойовий режим з чергового – не більше 20 секунд.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В нагороду отримав грамоту: Одеський ексдепутат передав російській ФСО свою колекцію раритетних авто (фото)

середа, 24 квітень 2024, 22:02

Колишній депутат Одеської міської ради передав колекцію раритетних автомобілів на так звану виставку для федеральної служби охорони в столиці країни-агресора Москві, йому оголосили про підозру у пособництві ворогу. Про це повідомила Одеська обласна про...

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20