"Ефективно та безпечно": Україна може звільнити ЗАЕС двома шляхами і без ядерного ризику, - британський експерт

ЗСУ можуть звільнити Запорізьку АЕС військовим шляхом. За словами британського експерта Шонна Белла, основні ядерні реактори добре захищені і "навряд чи будуть пошкоджені звичайними військовими діями", передають Патріоти України.

"Однак існує безліч допоміжних інфраструктур, таких як системи охолодження та електропостачання, які росіяни можуть використовувати для прикриття будь-якого виведення військ", - пояснює він.

Варіант для України - почати "тотальну атаку" на російські сили, що базуються на АЕС, щоб відбити її, вважає Белл: "Але це ризикує завдати шкоди самій станції і дає Росії можливість звинуватити Україну у будь-якому пошкодженні об'єктів, навіть якщо воно буде спровоковано Росією"

"Замість цього Україна може спробувати оточити АЕС, очистити прилеглу територію, а потім домовитися про безпечний прохід тих російських сил, які залишаються на об'єктах", - припустив Белл.

На його думку, такий варіант може покласти край російській окупації Запорізької АЕС і повернути її під контроль України "найбільш ефективним і безпечним чином".

Джерело: УНІАН
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...