Експерт розповів, з чим пов'язане посилення військового обліку в РФ і скільки мобілізують

Прийняті в Росії закони про посилення військового призову говорять про те, що Володимир Путін вже зараз починає готуватися до військової кампанії весни 2024 року. Швидше за все, для участі у війні проти України ворог мобілізує ще 200-300 тисяч осіб, про що в ефірі 24 каналу заявив військовий експерт Роман Світан, передають Патріоти України.

За його словами, причиною цього стали підсумки недавнього саміту НАТО, на якому Україні не дали ні літаків, ні далекобійних ракет.

"Путін зрозумів, що йому дадуть ще як мінімум до наступного літа, а може ще й переобратися. Тому він вже починає готуватися до призову і ведення цієї кампанії. Йому треба буде десь 200-300 тисяч чоловік. Швидше за все, найближчим часом або буде оголошена мобілізація, або вона пройде приховано, тільки зі збільшенням призову, оскільки вони вже "обілетили" велику кількість потенційних військовослужбовців, тепер тільки питання їх призвати. Ось ці механізми, які ми бачимо, це для того, щоб не дати їм розбігтися. Швидше за все, це буде ближче до вересня і підготовка 200-300 тисяч на весну наступного року", - сказав він.

За словами Світана, за допомогою нової партії мобілізованих росіяни будуть намагатися утримувати оборону в Криму і на Донбасі, але вийде у них це зробити тільки по держкордону.

"У наступному році, виходячи з планів, які неозброєним оком видно, російська армія буде знищена, і ми вийдемо на держкордон. Це все буде підв'язано на Вашингтонський саміт НАТО, на якому нас нарешті запросять в НАТО, а прийом в НАТО, швидше за все, буде в 2025-му в Нідерландах", - додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ситуація під Вугледаром загострилася: Маломуж пояснив, чим для України обернеться втрата міста

субота, 28 вересень 2024, 18:15

Ситуація біля Вугледара на Донеччині може розвиватися за двома основними сценаріями. Зокрема, загроза існує для Покровська. Таку думку висловив генерал армії Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. З його слів, в разі з...

"Єдина правильна відповідь - "все добре": Ольга Фреймут розлютила українців черговим уроком "хороших манер" (відео)

субота, 28 вересень 2024, 16:30

Ольга Фреймут, яка після початку великої війни виїхала до Великої Британії, відновила свою рубрику з порадами з етикету, які нерідко ставали предметом жартів і пародій. Телеведуча запустила марафон сучасних манер, який має власну сторінку в Instagram, ...