Емоційні аргументи серії "ми зливаємо Байдена, а він же..." безсенсові: він сам себе зливає, - Голобуцький

"Олена Зеленська не полетіла до Байдена: відмовилась складати зручну композицію "Навальна+Зеленська, Росія+Україна – все, що нас роз’єднує, це тільки Путін", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"1. Сьогодні весь інфопростір вирує довкола відмови Зеленської летіти на запрошення Байдена, бо її мали посадити поряд з Навальною. Багато хто вперто переконує, що байдуже на неприйнятність обставин, але ми мусимо всіма силами підтримувати Байдена і не пропускати жодної нагоди.

Вкрай помилкова і безпідставна позиція.
По-перше, ми нічого не винні Байдену: він зробив набагато менше, ніж міг і мав, які б не були на то причини. Тобто, безумовна підтримка всупереч власним інтересам і емоціям буде безпідставною.
По-друге, така позиція буде марною і непотрібною: на більшість проблем Байдена ми ніяк не можемо вплинути. Якщо хтось серйозно вважає, що надання нам допомоги якось залежить від наших кроків – то він геть не розуміється на ситуації в США. Це суто внутрішнє протистояння. Зовнішні чинники можуть тут виступати певними важелями чи аргументами, але і проблема, і її розв’язання лежать суто в площині внутрішньої політики і міжпартійних взаємин, виборчих традицій Америки.
По-третє, ми на ці граблі вже наступали: не просто передчасно визначали, хто з американських кандидатів для нас кращий, але й брались йому сприяти. Не враховуючи ймовірність його виграшу. Зараз на очах посилюються шанси Трампа. Вже й Ніккі Гейлі зняла свою кандидатуру. І от для чого Україні зараз демонструвати республіканцям незадовго до виборів, що ми тримаємось до останнього за Байдена, а Трамп для нас неприйнятний? В наших інтересах – бути рівнонаближеними до обох сил. Тим більше, що Україну підтримує десь однакова кількість конгресменів що з республіканців, що з демократів.
Отже, не існує «кращого» чи «гіршого», «прийнятного» чи «неприйнятного» для нас кандидата на виборах в іншій країні, на які ми не можемо і не маємо впливати. Є тільки наші інтереси, які ми маємо успішно відстоювати за кожного варіанту розвитку подій.
Емоційні аргументи серії «ми зливаємо Байдена, а він же...» безсенсові: він сам себе зливає. Людина ніяк не хоче зрозуміти, що головна претензія американських виборців – не міграційна політика, а те, на що він в принципі не може вплинути. Вік. Особливо це відвертає виборців, молодших від 50-х.
Байден не хоче розуміти, наскільки ультимативна ця претензія, тож йтиме до останнього і зі значною ймовірністю програє. Не тому, що гірший чи втратив повагу американців. Все визначає смішна насправді цифра в 4 роки. Бо так, Байдену 81. Але й Трампу 77. Але для значної частки американських виборців це принципово.
2. Тобто, «їхати щоб продемонструвати підтримку за будь-яку ціну» - не аргумент. Зате намір Білого дому демонстративно посадити поряд Зеленську, Навальну і Джилл Байден – ще й який аргумент на користь уникання подібного.
Як прямо написала WP, «Образ обох жінок, кожна з яких є символом опору російському президенту Володимиру Путіну, став би потужним тлом для виступу президента Байдена на спільному засіданні Конгресу». Підкреслюю – «обох».
Для нас це кардинально неприйнятна концепція, вкрай шкідлива і тактично, і стратегічно. Так, якраз російська сторона легко підхопила цей наратив: «спільний ворог в Навальної і України – Путін, ми маємо бути разом». От тільки і Навальний, і його вдова – фігури на порядки меншого масштабу, щоб їх ставити в одну ланку не з Зеленською – з Україною і нашими інтересами.
Та й теза про «спільного ворога» – брехня. Правдиво аж до моменту демонтажу РФ теза звучить так: «І Путін, і "опозиціонери", і вся Росія – однакові вороги України і загроза для нашого суверенітету».
Хоча я, звісно, розумію, наскільки це була би зручна композиція що для Трампа, що для Байдена, що загалом для західного істеблішменту: дві жінки, дві білявки, дві дружини політиків, нібито «зацікавлених в мирі і ворогів Путіна». Розмовляють однією мовою, прекрасно розуміють одна одну, мислять в одних категоріях...
Це перевело би ситуацію в набагато зручнішу, бо скеровану на компроміс, площину. Адже тоді вийшло би, що Росію і Україну «роз’єднує» тільки Путін.
Не імперська політика (схвалювана Навальним), не напад, підтримуваний 80% населення (і Навальним – його не влаштовувала тільки ціна для економіки РФ), не сотня тисяч смертей, пів мільйона поранених, вісім мільйонів біженців, не викрадені кількадесят тисяч дітей, тисячі катованих і страчених цивільних, не вбиті 528 українських малюків, не люто катовані полонені, не руйнування економіки на пару трильйонів, не окупація 1/5 території, не найбільше в світі мінування земель, не «вухо азовця в подарунок». А всього лише один старий гебіст.
Викреслити з рівняння цей «Х» - і все моментально зійдеться. Не треба буде шукати важкі й дорогі рішення задачі з демонтажу імперії – достатньо буде просто підняти архівні плани з «допомоги демократичній Росії».
Так що Зеленська вирішила абсолютно правильно. В неї «накладки графіку», в Навальної «втома». Навіть якби було одразу відомо, що Навальна не припхається, все одно поїздка Зеленської в якості «передвиборчого агітаційного атрибуту» (а так би воно й читалось американцями) була би нам невигідна з точки зору наших інтересів".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? - Злий Одесит

вівторок, 17 вересень 2024, 0:30

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? В последнее время тема «мирных переговоров» между Украиной и Россией приобрела второе дыхание, которое в медийном пространств...

На Покровському операційному напрямку противник зумів трохи розширити вклинення в районі Новогродівки, однак за Лисівку та Сухий Яр, зачепитися йому поки не вдається - Костянтин Машовець

понеділок, 16 вересень 2024, 23:19

1. На Куп'янському напрямку, очевидно, противник силами 1-ї "гвардейской" танкової армії (ТА), а саме - її 2-ї "таманской" мотострілецької дивізії (мсд), при дієвій участі 4-ї "кантемировской" танкової дивізії (тд), активно рветься до річки Оскіл по на...