Фактично, це укриття злочину: Мирослав Гай розповів, чому звіт ТСК Безуглої щодо "вагнерівців" - профанація задля порятунку Зеленського

Сьогоднішній звіт ТСК “слуг народу” з розслідування справи “вагнерівців” свідчить про фактичне укриття злочину. Таку думку в ефірі “Прямого” висловив офіцер резерву, учасник АТО, керівник БФ “Мир і КО” Мирослав Гай, зазначають Патріоти України.

“Я вважаю, те, що озвучила пані Безугла, — безумство, тому що це фактично укриття злочину. По-перше, саме формулювання того, що президент Зеленський і пан Єрмак не винні в зриві операції, що Зеленський не зупиняв операцію, а Єрмак не мав на це повноважень, тоді в мене питання: а де відповідь, хто це зробив? Хто безпосередньо винний у тому, що ця операція, у яку вкладали мільйони коштів українських платників податків, з залученням наших іноземних партнерів була зірвана й зупинена? Вони не дають на це запитання (відповіді — ред.). Фактично ця Тимчасова слідча комісія поставила собі за мету приховати реальні причини провалу операції з затримання “вагнерівців””, — зазначив Гай.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський визнав факт проведення спецоперації по захопленню російських найманців з ПВК “Вагнера”, однак назвав її “ідеєю інших країн”.

Відомо, що в Зеленського просили британську розвідку МІ-6 зупинити вихід фільму про “вагнерівців”.

Водночас секретар Ради національної безпеки Олексій Данілов заявив, що жодного документа про зірвану спецоперацію щодо “вагнерівців” в РНБО немає.

Однак журналіст Юрій Бутусов зазначив, що в Офісі президента починають розуміти масштаби наслідків від провалу спецоперації щодо “вагнерівців”

Раніше Юрія Бутусова та Яніну Соколову викликали на допит до ДБР через справу “вагнерівців”.

Також Володимир Ар’єв повідомив, що “Європейська Солідарність” має неспростовні докази, що Офіс президента зірвав спецоперацію щодо “вагнерівців”. У зв’язку з цим фракція вимагає створити Тимчасову слідчу комісію.

Крім того, головний редактор сайту “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов заявив, що затримання “вагнерівців” мало бути українською операцією, яка зірвалась після доповіді в Офісі президента Володимира Зеленського.

Як відомо, 14 вересня скасували засідання ТСК “слуг” з розслідування справи “вагнерівців”. За десять хвилин до прибуття одного з головних свідків — ексголови ГУР Міноборони Василя Бурби — зник кворум.

До слова, народних депутатів від фракцій “Європейська Солідарність” і “Голос” не допустили на засідання Тимчасової слідчої комісії “слуг” щодо справи “вагнерівців”, попри те, що вони мають повний доступ до закритої інформації та право бути присутніми під час засідань.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...