Фінляндія поставила Україні гармати "130 К 54"

Фінляндія поставила Україні гармати “130 К 54”

Міноборони Фінляндії передало українським військовим 130-мм гармати “130 К 54”.

Кадри з застосування цих гармат в Україні показали аналітики з Ukraine Weapons Tracker.

Ще один запис у списку військової допомоги Фінляндії Україні – це 130-мм польова гармата М-46 (130 K 54)“, – зазначили аналітики.

Офіційно не розголошується скільки Фінляндія їх передали Україні.

Проте відомо, що Фінляндія 144 гармати М-46 придбала у Радянського Союзу у 1965–66 роках та 166 у колишньої Східної Німеччини у 1993 році.

У 2016 році 36 все ще перебували на озброєнні під позначенням “130 К 54” та виведені з бойової служби у 2019 році.

Причіпна гармата М-46 призначена для руйнування земляних оборонних споруд, боротьби з артилерією та бронетехнікою і мінометами противника, а також для придушення живої сили противника.

Для гармати М-46 українські артилеристи використовують різні снаряди: як старого зразка, так і сучасні, які надходять від західних партнерів.

Максимальна дальність стрільби звичайними осколково-фугасними снарядами – понад 27 км, активно-реактивні боєприпаси уражають цілі на відстані 37 кілометрів.

130-мм гармата “130 К 54” (М-46) армії Фінляндії. Фото: militaryimages.net

Валить добре, далеко, на добряче кілометрів. До 27 кілометрів. Тож прекрасна річ“, – розповідають українські десантники про гармату.

Ця гармата може накривати як окремі ділянки фронту, так і знищувати одиничні цілі противника.

Різниця лише в тому, що поворот важкий, піднімати, повернути вліво, вправо… Вона масивніша за Д-30“, – зазначили десантники.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...