"Формальних підстав не було": Рахманін розповів, чому вважає дивним відсторонення Хоренка з поста командувача ССО

Член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін в інтерв'ю назвав дивним відсторонення Віктора Хоренка з поста командувача Сил спеціальних операцій, передають Патріоти України.

«Моя особиста точка зору. Для мене дивне це відсторонення. Тому що я не зрозумів причин і підстав. Я не пам’ятаю, щоб були якісь особливі запитання чи нарікання на адресу пана Хоренка», — сказав Рахманін в ефірі Radio NV.

Нардеп додав, що, з його точки зору, під командуванням Хоренка ССО виглядали більш ефективно, ніж за його попередника. «Там відбулася ціла низка позитивних зрушень, які дуже правильно відобразилися на роботі Сил спеціальних операцій. Була ціла низка ефективних операцій. Частина — досі втаємничена, по частині навіть на своїй офіційній сторінці Сили спеціальних операцій звітували», — зазначив він.

Рахманін підсумував, що для нього відставка Хоренка виглядає дивно, «тому що якихось формальних підстав для цієї відставки не було». «Що відбулося за лаштунками, для мене незрозуміло. Я не виключаю, що був якийсь суб'єктивний фактор, який, на жаль, вплинув на це кадрове рішення, якому, на мій погляд, не мало бути місця в умовах війни, в умовах правового режиму воєнного стану. Це моє припущення. Але я підозрюю, що там якась суб'єктивна обставина, яка не мала стосунку до виконання генералом Хоренко своїх службових обов’язків», — сказав також нардеп.

Крім того, він звернув увагу на те, що, хоча для того, щоб зняти командувача Сил спеціальних операцій президент справді мав керуватися винятково поданням міністра оборони," в умовах війни цілком логічно, коли подібні речі погоджуються або, щонайменше, інформується про таку кадрову зміну головнокомандувач".

«Тому це теж тривожний симптом. Формально нібито президент, як кажуть юристи, і не зобов’язаний був це робити. Але це питання про (не люблю це слово, але тут воно підходить) командну гру. Якщо головнокомандувач не знає про це, то це виглядає щонайменше дивно», — підсумував Рахманін.

Віктор Хоренко обіймав посаду командувача ССО від 25 липня 2022 року. Зеленський звільнив його 3 листопада, призначивши на його місце полковника Сергія Лупанчука.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...