"Гіпотетично, закредитувавшись у США, оператором "Північного потоку-2" стати може "Нафтогаз України". Якщо постарається", - Дмитро Вовнянко

"Трохи позитиву. Німецьке видання "Frankfurter Allgemeine Zeitung" пише, що компанії "Nord Stream 2 AG" швидше за все газогон "Північний потік - 2" доведеться... продати. Бо використовувати його за законами ЄС компанія не зможе", - пише блогер та журналіст Дмитро Вовнянко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Що таке "Nord Stream 2 AG"? Це дочірня компанія "Газпрому", створена спеціально під будивництво і експлуатацію газогону "Північний потік - 2". Проте європейські правила вимагають, аби компанія видобувник і оператор інфраструктури були розділені.
Москва намагалася оскаржити цю норму у німецькому суді, але їй там завернули голоблі. Тепер "Газпрому" доведеться газогін продати, і позаяк це Європа, продавати доведеться на відкритому аукціоні. Тобто гіпотетично, закредитувавшись в США, оператором "Північного потоку - 2" стати може "Нафтогаз України". Якщо постарається, звісно.
Як це працює? Москва добудує і запустить ПВ-2 - тут їй ніхто не завадить, це правда. Але, тільки-но по газогону полетить газ, доньку "Газпрому" розкішно штрафонуть - та так, що мало не здасться. А ще один штраф (ми таких цифр навіть не розуміємо) прилетить автоматично, якщо "Газпром" спробує прокачати обсяг газу більший за половину потужності ПВ-2. Бо за директивою ЄС одна компанія видобувник використовувати може не більше 50% потужностей газогону.
Красівоє рибов?
Продати газогон офшорній фірмі або якійсь російські прокладці - не вийде. Бо то - Європа, там такі речі висікуть швидко. Там за таке маленьких по дупці лупасять, штрафів "Газпрому" тоді випишуть стільки, що Європі він залишиться винний як земля колгоспу.
Газпром нині продовжує судитися у Верховному суді ФРН. Та якщо суд він програє (а вирогідність дуже висока), то побудований за кровні Москви газогін доведеться продати. І не цікавить.
Знаєте, після таких новин хочеться щиро пореготати з усіх євроскептиків разом узятих. Брешуть вони. Європа Піпера, Талейрана, Миттерніха і Чьорчіля нікуди не поділася. Просто вони своє коварство проявляють нині більш витонченно. І менше нервують. На відміну від нас".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...