Голова військової профспілки: Росія використовує сербського агента для проникнення до органів Євросоюзу, - ЗМІ

Росія використовує сербського агента для проникнення в інституції Євросоюзу і поширення пропаганди про вторгнення в Україну. Про це повідомляє Politico з посиланням на розвідку західних країн, передають Патріоти України.

Зазначається, що громадянин Сербії Новіца Антіч є активним «агентом впливу» Федеральної служби безпеки Росії. Згідно з документами, у жовтні 2023 року він зустрічався з європейськими чиновниками в Брюсселі, зокрема, з членами Європейського парламенту.

Серед них були німецька депутатка від «зелених» Віола фон Крамон-Таубадель, італійська депутатка від «соціалістів і демократів» Алессандра Моретті та словацький член консервативної групи Європейської народної партії Владімір Більчик.

Однак, за даними західної розвідки, немає жодних ознак того, що Моретті, Більчик і фон Крамон-Таубадель знали про зв’язки Антіч з ФСБ. Антіч, голова Сербської військової профспілки, зустрівся з представниками профспілок EUROMIL і EPSU, які представляють інтереси військовослужбовців і працівників державних служб в Євросоюзі.

Politico пише, що Антіч також тісно співпрацює зі співробітником ФСБ В’ячеславом Калініним, який є громадянинам РФ та головним редактором вебсайту Veteran News. Цей сайт спеціалізується на новинах для ветеранів збройних сил.

На сайті зазначено, що Veteran News є «інформаційним партнером» ФСБ і Міністерства оборони Росії, а також інших силових відомств РФ. У розвідці додали, що Калінін вербував й інших людей, не уточнюючи, скількох й у яких країнах. Крім того, Антіч використовував свою роль керівника військового союзу Сербії для критики президента Александара Вучича та вищого керівництва збройних сил країни.

«Вони використовували кожну можливість для просування російської пропаганди, пов’язаної з війною в Україні», — йдеться у повідомленні, посилаючись на зустрічі в Сербії та країнах ЄС. На цей час Антіч перебуває під вартою за невизначеними звинуваченнями.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...