Готуються до боїв у промзоні: Експерт розповів про дії окупантів під Авдіївкою

Готуються до боїв у промзоні: експерт розповів про дії окупантів під Авдіївкою

Командування російських окупантів розвернуло перекидання під Авдіївку 239-го ТП 90-й ТД зі складу групи військ "Центр" зоною відповідальності якої є Луганська область. Безпосередньо 239-й ТП розміщувався в районі Кремінної й діяв на Лиманському напрямку. На це звернув увагу військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

"Даний полк не укомплектований технікою згідно зі штатом. У його складі 32 танки та 20 ББМ. Тобто, навіть гірше класичної вже для російських військ комплектації в пропорції 1 танк – 1 ББМ", - зазначив експерт.

При цьому він все ж підкреслив, що це не означає, що даний полк не буде виконувати основну функцію – стрункими, парадними колонами, з динамічним захистом "чмоня" перти на українські рубежі, в спробі їх прориву і закріплення десанту, який виживе, на нових позиціях.

"Ця передислокація лише підтверджує найгірші побоювання, російське командування не зупиниться в питанні оточення Авдіївки. Вони загнали під Авдіївку 2-у ОВА, женуть підрозділи 41-ї ОВА, 55-та ОМСБр, яка проявляє активність в районі Опитного, починають гнати підрозділи 90-ї ТД", - прогнозує Коваленко.

Концентрація сил і засобів у окупантів під Авдіївкою просто позамежна, підкреслив аналітик. Він додав, що також цікавий запит командування окупантів на поставку під Авдіївку боєприпасів, з яких артилерійська компонента 152-мм – всього 600 пострілів, а 122-мм більш як 3,5 тис.

"З урахуванням інтенсивності бойових дій під Авдіївкою це дуже і дуже незначний запит з чого так і хочеться запитати, а де ж 100500 мільйонів північнокорейських снарядів?",- підкреслив Коваленко.

Можливо, це обумовлено тим, що російське командування вимагає і кілька десятків тисяч мін 82-мм, додав експерт. "Очевидно, що росіяни готуються до міських боїв і боїв в промисловій зоні. Головне їхнє завдання зараз навіть не просування до Степового, а прорив передових штурмових груп на коксохім для подальшого закріплення", - пояснив аналітик.

Однак Коваленко зазначив, що навіть з урахуванням того гіпертрофованого ресурсу, що у них зараз під Авдіївкою, виконати поставлені завдання до Нового року навряд чи вдасться, а це означає, що 41-а ОВА і 90-а ТД можуть практично в повному складі опинитися під Авдіївкою.

"Авдіївка перетворюється для окупантів на ту чорну діру, в якій вони ще не бували, але на яку заслуговують", - констатував аналітик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...