Я боюсь моменту, коли закінчиться війна, - волонтерка Ярова

"Я боюсь. Я боюсь моменту, коли закінчиться війна. Чомусь держава не хоче думати на кілька кроків вперед. Ви мене знаєте. Якщо я критикую, я пропоную, що можна зробити. Тому вважайте цей допис публічною офертою для влади", - написала волонтерка та радниця заступника міністра оборони Дана Ярова на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Перше, що треба зробити, це легалізувати зброю. Так, треба. Бо після військових дій в 2014–2016 роках хлопці повертались з величезною кількістю зброї.

Зараз на лінії зіткнення є величезна кількість трофейної зброї, яка не на обліку. І просто повірте, ніхто її здавати не буде. Повертаючись в мирні міста, її будуть привозити з собою додому.

Так, я допускаю, що не всі у разі легалізації зброї прийдуть і поставлять її на облік. Але ж більша частина прийде.

Так, я допускаю, що не всі підуть до психіатра, хтось купить довідку, а хтось і сходить. Тому легалізація зброї не те що на часі, це треба було робити на позавчора.

Друге. Є військові, які ніколи не повернуться у мирне життя. У мене є особисті знайомі, яких з роти лишилось п'ять чоловік, і вони кожної ночі їздять на "зайців" навіть не в сіру зону. Так вони це називають.

Це Рембо, які сенсом свого життя вже вважають війну. Для них вже зараз на рівні держави необхідно створювати миротворчі місії, якість спільні тренування з армією НАТО, та все, що завгодно, але треба готувати проєкти, де ці люди можуть знайти своє місце в житті після війни.

Третє. Зробити обовʼязковим збори раз в три–шість місяців на полігонах, всіх, хто повернувся з війни. Вони мають там вибігатись, постріляти, поговорити, скинути адреналін, може, і випити, згадати полеглих. Це просто життєво необхідно.

Четверте. Психологічна підтримка. З кожної праски має звучати, що звертатись до психологів – це нормально. Паралельно має йти підготовка психологів, які вміють працювати з психотравмою, з гострим ПТСР. Може, вам здається це все неважливим. Але я дуже не хочу переживати стрілянину в мирних містах. А вона буде, якщо нічого не робити вже зараз".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 9 жовтня 2024 року - Злий Одесит

середа, 9 жовтень 2024, 22:07

Сьогодні 9 жовтня. Триває 959 доба повномасштабної війни росії проти України. Рівно рік з початку наступу РОВ в районі Авдіївки, який активізував майже всю ЛБЗ. Цей наступ триває й досі, але вже на Покровсько-Курахівському напрямку. Але, який для РОВ з...

Такого ще ніхто не робив: Зварювальник втік до Угорщини через самостійно вирізану дірку в мості (фото)

середа, 9 жовтень 2024, 21:16

На Закарпатті один з ремонтників на КПП "Тиса" втік за кордон через самостійно вирізану дірку в мості до Угорщини. Про це повідомив місцевий журналіст Віталій Глагола у своєму Telegram, передають Патріоти України. За його словами, подія трапилася ще у ...