Як "бандеромобіль" морпіхів не дає окупантам побачити ранок (фото)

Екіпаж пересувного гранатометного розрахунку 36 окремої бригади морської піхоти ім. Михайла Білинського має потужний досвід у складі мобільних вогневих груп. Під час активних дій у Донецькому регіоні воїни неодноразово влаштовували пастки ворогу, ліквідувавши ворожу піхоту, яка штурмувала їхні позиції. Детальніше розповіли в управлінні стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача ЗСУ, передають Патріоти України.

Захисники діють зазвичай у нічний час, коли можна непомітно наблизитися до ворога. За допомогою дрону з тепловізором знаходять місця скупчення живої сили окупантів і швидко перетворюють їх на "хороших".

"На Багі ми встановили американський 40-мм автоматичний станковий гранатомет МК –19. Ефективна дальність його вогню 1500 метрів. Він виявився дуже зручним засобом для боротьби з ворожою піхотою", – розповіли військові.

"Важить гранатомет досить багато, разом зі станком понад 55 кг, тому встановили його на легку колісну машину. Це дозволяє дуже швидко рухатися і легко маневрувати під час бою. З останніх результатів нашої роботи по радіоперехватам стало відомо, що ми ліквідували командира групи противника гранатою в голову", – розповіли члени екіпажу.

До складу входить троє: водій і два номера обслуги. Водій Багі, старший матрос Володимир, майстер екстремального водіння: "Аби з мисливців не перетворитися в жертву, треба діяти дуже швидко. Спочатку необхідно приховано підійти на рубіж ведення вогню. Зазвичай рухаємося без світла, після виконання завдання намагаємося максимально далеко від'їхати від вогневої позиції. Інакше прилетить щось у відповідь".

Морські піхотинці, не гаючи часу готують машину і гранатомет до виїзду. Номера обслуги, сержант Андрій і матрос Олександр, споряджають боєкомплект, перевіряють зброю, звіряють маршрут руху і шляхи відходу.

Нічка у російських солдат буде пекельною. / ©

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Щодня їздить по Києву: Антикорупціонера Шабуніна звинуватили у привласненні авто для фронту (фото)

субота, 18 травень 2024, 15:03

Відомий антикорупціонер Віталій Шабунін, якого звинувачують в ухиленні від військової служби, використовує в особистих цілях автомобіль, переданий благодійним фондом "Паладини" для потреб ЗСУ. Про це пише журналіст Володимир Бойко на своїй сторінці у с...

Противник хоче перетворити на "сіру зону" і Суми, і Харків, - військовий експерт

субота, 18 травень 2024, 14:43

Ветеран російсько-української війни, майор Нацгвардії у відставці Олексій Гетьман в інтерв'ю ведучому програми "Студія Захід" Антону Борковському зазначив, що буде залежати від наших фортифікацій, кількості військ та зброї від партнерів, чи вдасться во...