Як і чому Росія унеможливлює популяризацію будь-кого з військових, - експерт

Після понад пів року війни в Україні є вже багато живих і загиблих героїв, імена яких знає ледь не кожна людина. Натомість у Росії за весь час війни досі немає жодного солдата чи офіцера, який став би популярним. Така ситуація не є випадковою, адже впізнавані й популярні люди потім можуть очолити бунти проти Кремля. Про це в стрімі 24 каналу розповів колишній співробітник СБУ, експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак, передають Патріоти України.

Кадирівці – запобіжник від бунтів

Фахівець переконаний, що саме для уникнення локальних бунтів окупаційний глава Чечні Рамзан Кадиров регулярно відправляє свою особисту армію в загороджувальні загони. Вони не випускають російських військових.

"Тобто, хто намагається втекти, їх просто розстрілюють на місці. Потім ж видають, що він "героїчно загинув у БТР, вбиваючи 500 тисяч польських нацистів". Хоча насправді був застрелений кадирівцями", – пояснює Іван Ступак.

Тому для уникнення бунтів Росія формує загороджувальні загони, а солдатам у першій лінії можуть дати трохи більше грошей, аби вони мовчки йшли на м'ясо. "Аби вони не могли розвернути зброю в інший бік. Поки я не бачу перспектив, щоб росіяни повернули зброю проти своїх командувачів. "Дружній" вогонь – це в них є, перестрілки між собою за якісь сфери впливу, але вони здебільшого між кадирівцями та вагнерівцями", – підкреслив експерт.



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...