Як на Росії тренують "мисливців на Leopard та Abrams: Снайпери з гвинтівками, РПГ-7, старі ПТРК та казки про "астрономічні розміри"

У РФ активно готують гранатометників для протидії танкам

У РФ активно готують гранатометників для протидії танкам

УРФ показали, як готують так звані спеціальні загони з "мисливців на Leopard" та у звичній для себе манері зухвало розповіли про їх тактику.

Зокрема окрему увагу приділено підготовці снайперських пар та кулеметників, які за задумом мають "осліпити" танк. А саме гвинтівочно-кулеметним вогнем розбити прицільні прилади машини, щоб потім на неї "накинулись" гранатометники.

Підготовка снайперів для ураження танків у РФ під час знімання пропагандистського сюжету

Для аргументації цієї ідеї російські пропагандисти підтягли історії з часів Другої світової війни, а саме використали всю "військову міфологію" із боротьбою з танками стрілецьким озброєнням.

Саме тренування гранатометників також відрізняється тим, що відпрацьовуються синхронні постріли двох гранатометників з РПГ-7. За задумом планується зробити так, щоб першим пострілом збити захист призначений для захисту від кумулятивного боєприпасу, а другий має потрапити саме вже у послаблену зону.

В реальних умовах бою добитися потрапляння з РПГ-7 по танку в одне й те саме місце двічі поспіль, як мінімум, вкрай складно

В реальних умовах бою добитися потрапляння з РПГ-7 по танку в одне й те саме місце двічі поспіль, як мінімум, вкрай складно

Як це буде працювати в умовах загальновійськового бою, коли танк буде не просто рухатись, а вести вогонь, більше того, не один, а за підтримки БМП та піхоти - окреме питання. Навіть на полігоні при стрільбі по мішенях досягти такої синхронності та точності більш ніж важко.

Бити рашисти планують із ПТРК, продемонструвавши роботу з "Конкурсу". При цьому саме цей переносний протитанковий ракетний комплекс 70-х років лише й демонструється одразу на декількох полігонах замість аналоговнєтного "Корнета".

ПТРК "Конкурс"

Окрім такого піхотного озброєння була продемонстрована підготовка танкістів на Т-72Б3. Й для того, щоб хоча б якось прикрасити історію, бо пряме порівняння можливостей західних машин з радянськими танками та їх модернізаціями для рашистів доволі песимістичне, продемонстрували всю свою фантазію. Більше того, чомусь постійно говорять про американський Abrams, який буде відносно не скоро, коли Leopard 2 вже в Україні.

"Готовий до бою Abrams важить 63 тони, проти 47 тонн у Т-72, а це значить, що броні у "американця" більше, але через вагу він може застрягнути. Російський танк швидше та маневреніший, а значить йому буде легше уникнути удару. А ще Abrams озброєний 120-мм гарматою, а російський - 125 мм", - розповідається у сюжеті.

Т-72Б3

І саме такою відбірною маячнею рашиські пропагандисти й годують свою аудиторію. Бо за цифрами про масу забули сказати про потужність двигуна, щоб отримати питому потужність, а також показники питомого тиску на ґрунт та звісно забули про те, що радянські машини можуть їхати заднім ходом на швидкості до 5 км/год, а західні розривають на реверсних передачах дистанцію на швидкості у 30-36 км/год.

Якщо вже зрівнювати саме Abrams та Т-72Б3, то співвідношення вийде наступним. Питома потужність 24,4 та 23,2 к.с./т (для Abrams M1A1 SA та M1A2 SEP v2) проти 17,8 та 24 к.с./т (для Т-72Б3 з двигуном В-84-1 та В-92С2Ф). Питомий тиск на ґрунт для Abrams визначено у межах 1,01-1,07 кг/см2, для Т-72Б3 - 0,9 кг/см2. Бо ну якось дивно говорити, про те, що одна машин обов'язково зав'язне у ґрунті, коли різниця навіть "паперових" показників на рівні першого знаку після коми.

Abrams (фото: US DoD) А згадка про 125-мм гармату радянських машин, яка потужніша через те, що більша на 5-мм за натівський стандарт, взагалі не має жодного відношення до реальності. Хоча б через те, що маса та розмір унітарних західних підкаліберних бронебійних снарядів у рази більший ніж у роздільних радянських.

Зокрема найрозповсюдженіші снаряди для Abrams M829A3 зі збідненим ураном пробивають 800 мм броні, російський найпоширеніший 3ВБМ-17 "Манго" - 500 мм. Про дальності виявлення цілей, технологічний розрив у десятки років між системами управління вогнем, дистанціях та точністю вогню між західними машинами та теперішнім радянським рівнем, у РФ взагалі намагаються не згадувати.

Звісно не обійшлось й без зрівняння розмірів машин, тобто стандартну мантру про астрономічний розмір західної техніки. Тобто про 2,44 метра в Abrams та 2,22 метра у Т-72Б3, або різницю у 22 сантиметри.

Реальні розміри Т-72 та Abrams

У будь-якому випадку з появи пропагандистського сюжету у РФ можливо зробити декілька висновків. По-перше, у РФ дійсно бояться західних машин і такими матеріалами намагаються заспокоїти аудиторію. По-друге, до зустрічі з західними танками ворог дійсно готується й виділяє на це ресурси.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Саммит мира в Швейцарии: завышенные ожидания или сдержанный оптимизм - Злий Одесит

субота, 4 травень 2024, 9:05

Как известно, 15 и 16 июня в швейцарском Бюргенштоке пройдёт саммит мира по Украине, в ходе которого будут обсуждены вопросы урегулирования войны, а так же создание дорожной карты участия России в мирном процессе. О проведении данного саммита заявлялос...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...