Як розважалися нацистські посадовці, коли не вбивали та не грабували: Тиловий Київ під час останньої німецької окупації (фотофакти)

Треба розуміти, що впродовж близько двох років Київ слугував базою короткострокових відпусток командирів середньої ланки Вермахту та СС, як і місцем відряджень вищого керівництва Третього рейху з притаманою культурною програмою

Світлини зроби переважно під час візиту рейхсляйтера Альфреда Розенберга до Києва влітку 1942 року.

Розенберг відвідав Києво-Печерську лавру. Його фотограф зробив світлини зруйнованого Успенського собору. Храм 1941 року підірвали радянські диверсанти, зазначають Патріоти України.

Лавра була замінована перед відступом рвдянських війсь зі сподіванням знищити Гітлера, або когось з його верховного оточення. Москва прорахувалась, однак собор 11 сторіччя було таки знищено.

Переглянувши величні руїни поціновувач мистецтва Розенберг відвідав поховання німецьких військових та разом з райхскомісаром України Еріхом Кохом здійснив подорож Дніпром.


А так виглядала одна з найкраще збережених ділянок спаленого 1941 року радянськими диверсантами Хрещатику. Найбільше постраждали звісно не окупанти, а цивільне населення що залишалося



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...