Як США та Китай обмінялися ударами на рівні G20 і БРІКС. Тим часом Москва волає, що Пекін її зрадив (відео)

Підсумкова декларація саміту G20 показала, що його учасники досить мляво та абстрактно продемонстрували своє ставлення до російсько-української війни. Хоча в ній й прозвучали заклики до невикористання ядерної зброї та дотримання статут ООН.

Однак для того, щоб зрозуміти процеси, які відбулися на саміті необхідно поглянути на ситуацію у світі на глобальному рівні. Про це розповів 24 Каналу політолог-міжнародник Руслан Осипенко, зазначивши, що зараз триває протистояння США та Китаю.

В Москві не зрозуміли позицію Пекіна

Вашингтон завдав Пекіну кілька поразок. Зокрема коли Сполучення Штати проводили експертну зустріч в Саудівській Аравії, де обговорювалась "формула миру" Володимира Зеленського, то запросили туди країни Глобального Півдня. І делегація Китай була змушена теж відвідати Джидду, адже туди приїхали сателіти КНР.

Однак для Пекіна це був не бажаний візит, тому що в Москві його не зрозуміли. Там підняли галас російські пропагандисти, мовляв, Китай їх зрадив.

Проте Китай у відповідь розширив БРІКС. Він завів до складу цієї організації своїх фоловерів, зміцнивши власну позицію.

США своєю чергою відповіли Китаю тим, що провели саміту G20, запросивши до цієї організації країни Африканського союзу.

Це дипломатична шахова партія. Китай завів до БРІКС 6 країн, а США до G20 – 55 країн Африки, – наголосив політолог-міжнародник.

Як відбувається глобальне протистояння США та Китаю: дивіться відео

Однак експерти відзначають, що було 20 країн у G20, а завели ще 55. Але чи зможуть 75 держав, серед яких є США та Африканські країни про щось домовитись. Зрозуміло, що це буде недієздатна організація, яка проте буде існувати.

Також Китай збирається провести третій саміт "Один пояс – один шлях", на який приїдуть понад 100 країн – фоловерів Пекіну.

"Відбувається глобальне протистояння між США та Китаєм у сенсі, хто який крок робить і як відповідає. І в цьому сенсі стає зрозумілою загальна картина того, що відбувається у світі", – підкреслив Руслан Осипенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...