Якісна артилерія змінила хід подій на фронті: Боєць ЗСУ порівняв наші гармати з російськими

У Міністерстві оборони України заявили, що російська армія вже втратила на фронтах перевагу в артилерії. Цього вдалось досягнути завдяки ширшому використанню артилерії 155-го калібру з українського боку.

Важливість артилерії на фронті важко переоцінити. Завдяки їй вдається досягнути чималих результатів. Детальніше про це 24 Каналу розповів Максим Морозов – боєць "Легіону Свободи".

Ситуація з артилерією в Україні покращилась

У Міністерстві оборони повідомили, що кожні 100 стволів 155 калібру – це теж саме, що 300 – 400 стволів 152-го калібру, які використовують російські окупанти.

Таке порівняння доречне. Ситуація з "артою" була складна, приблизно 1:50. Тобто на наш один постріл – вони робили 50. Це було дуже відчутно на нашому (Авдіївському – 24 Канал) напрямку, коли в Україну зайшли американські M777,
– зазначив Максим Морозов.

Декілька цих гаубиць, за словами бійця "Легіону свободи", справді робили свою справу. Навіть змінювали ситуацію на окремих ділянках фронту.

"Сучасна "арта" варта уваги. Єдине, що в окупантів теж є сучасні САУ, МСТА. Вони їх удосконалюють, теж вчаться на своїх помилках. Але справді, якісна артилерія 155-го калібру здатна змінювати хід подій на локальних фронтах та на фронті загалом", – зауважив військовий.

Максим Морозов про вплив артилерії на бойові дії: дивіться відео

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...