"Якщо ви зі Львова, знайте, що живете в унікальному місці", - блогер зі США (відео)

Літніх закоханих у Львові більше, ніж де-небудь ще.

"Відколи я живу в Україні, завжди чую одну і ту ж пораду щоразу, коли мова заходить про подорожі країною. Люди незмінно згадують Львів. Нещодавно я вирушив туди, щоб зняти відео про це місто. І провівши у Львові кілька годин, відчув це. Спокійну, розслаблену, в якомусь сенсі мелодійну атмосферу цього місця", - пише американець Пітер Сантенелло на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Тут усі проводять час на великих і маленьких площах із безліччю кафе, ресторанів, цікавих просторів. Площі є зразками добре продуманого дизайну. Всюди панують продукти ручної роботи. Крафтове пиво. Крафтовий шоколад. У всьому відчувається гордість за свій народ і культуру.

В одній маленькій кав’ярні я почав розмову з місцевим жителем, молодим чоловіком на ім'я Іван. Він запропонував показати мені місто. Ми вийшли з кав’ярні, і я засипав його запитаннями про Львів.

«Відчуття, що ти завжди в центрі міста. Життя постійно вирує. Весь час щось відбувається. Кожен день якийсь фестиваль. І почуваєшся так, ніби береш участь в одній величезній вечірці», — сказав він.

І справді, йдучи вулицею, ми зустріли різні натовпи. Жінки в яскраво-рожевих, неоново-зелених і строкатих шатах очолювали ходу кришнаїтів, і прикраси виблискували на їхніх лобах, коли вони танцювали. Чоловіки йшли за ними, вишикувавшись у дві лінії, вони били в барабани, співали і плескали в долоні. В іншому місці, поруч із кафе, перехожі дивилися, як молоді люди в спортивних штанях танцюють під електронну музику. Вони рухалися в стилі поп-енд-лок, і волосся дівчат розвивалось під час танцю, а друзі підбадьорювали їх схвальними вигуками. Одна дівчина впала колінами на бруківку в такт музиці; на вигляд це було дуже болісно, але вона була повністю захоплена танцем.

Повітря наповнювали звуки акордеонів, акустичних гітар, електрогітар, барабанів, віолончелей, скрипок, а також великих плоских струнних інструментів, які видають звуки, наче з фільму жахів. Біля магазину виконувала рок-мелодії готик-панк-група. Перед високою темною статуєю співав хор у національному одязі.

Я полюбив шум цього міста. Мені чомусь подобалося чути, як повз із постійним гуркотом і скрипом проїжджають трамваї. Звуки природи, особливо в парках, розслабляли. У Львові є здоровий баланс між урбанізацією і природою.

Я, напевно, в захваті від місцевих мозаїк, хоча багатьом людям у цій частині світу вони не подобаються, тому що асоціюються з комунізмом і несуть у собі певний підтекст. Але я як стороння людина його в цих творах мистецтва не відчуваю. Я бачу просто красиві мозаїки, а не послання з минулого.

Самі будівлі також є твори мистецтва. І хоча деякі з них трохи розвалюються зовні, в них все одно можна розглядати структуру, майстерність, думка, дизайн і красу.

З мого досвіду відвідування українських міст, зовнішній вигляд будівель зазвичай стрімко погіршується, щойно ви покидаєте центр міста. Але у Львові навіть далеко від центру будинки зберігають чималі кам’яні фасади.

Зрештою я опинився в старому багатому районі. Він був акуратним, красивим і бездоганно доглянутим, із високими деревами і квітковими ящиками, що наповнюють внутрішні дворики. Кожен із них був унікальним, а в архітектурі простежувався вплив безлічі стилів, особливо австро-угорського і ар-деко. Я гадки не мав, що подібне існує в Україні.

Пізніше Іван і його подруга Соломія привели мене туди, де живе Соломія, — в район, який вона назвала «бетонними джунглями». Гігантські бетонні багатоповерхівки радянських часів нависали над містом, як величезні гори. В обрисах будівель переважала квадратність комуністичної архітектури. Це було зовсім не схоже на той доглянутий район, в якому я був до того. Втім, ці будови дали мені деяке уявлення про радянське минуле Львова.

У цьому місті почуваєшся в цілковитій безпеці. Я не зустрів жодного жебрака. Можливо, мені просто пощастило, але ніхто не підійшов до мене і нічого не попросив і я не побачив жодної людини, що спить на вулиці. Зазвичай, у туристичних містах дуже багато людей, які живуть за рахунок приїжджих. Упевнений, вони існують, мені просто цікаво — їх що, прогнали з центру міста?

Клянуся Богом, літніх закоханих у Львові більше, ніж де-небудь ще. Я бачив безліч немолодих пар, які трималися за руки, ходили вулицями й усміхалися одне одному.

Думаю, у Львові мають велике значення сімейні цінності та цінності загалом. Люди тут м’якші й тепліші, ніж у багатьох інших куточках світу. Можливо, тому, що життя тут спокійніше і расслабленіше, залишається більше часу один на одного. Не знаю точно, в чому саме річ.

Загалом, Львів — дуже круте місто. Це було лише поверхове знайомство, що протривало три дні, але я неймовірно вражений. Якщо ви там ніколи не були, обов’язково побувайте. Якщо ви зі Львова, знайте, що живете в унікальному місці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Допомоги від США ще немає: Reuters - про брак боєприпасів у ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 21:18

Українські військовослужбовці відчувають нестачу в боєприпасах, тоді як російські окупанти продовжують атакувати позиції Сил оборони. Про це заявив командир артилерійського знаряддя Олександр Козаченко в коментарі Reuters, передають Патріоти України. В...

Друзі порадили, тому що...: Полонений сирота із Приморського краю РФ шокував зізнанням, для чого пішов на війну (відео)

четвер, 2 травень 2024, 21:06

Круглий сирота із Приморського краю Росії, Кохтов Костянтин Дмитрович, працював собі на пилорамі, доки приятелі не порадили піти подивитися на війну, для гострих відчуттів. Про це написав журналіст Юрій Бутусов та оприлюднив відео зізнання окупанта, пе...