Йдуть на рекорд: Злий Одесит вказав на важливий момент у статистиці втрат окупантів

Згідно з даними Генштабу ЗСУ, втрати росіян в Україні за першу половину січня сумарно склали 9 360 осіб. Якщо темпи ліквідації окупантів збережуться, це буде новий рекорд по втратах російських військ на війні проти України, передають Патріоти України.

Як зазначив у своєму Telegram військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко (Злий Одесит), у січні 2023 року втрати у російських окупаційних військ "можуть перевищити 18 тисяч тільки вбитими, не кажучи вже про поранених".

"І ось тут, мені здається, варто згадати, що взагалі відбувається у росіян із втратами в останні кілька місяців, особливо після того як у них почалася часткова мобілізація. Після старту часткової мобілізації у вересні, жовтень, а потім листопад, а після нього і грудень, по черзі стали рекордними місяцями для РОВ (російських окупаційних військ – ред.) за втратами. Сумарно російські окупанти втратили 47 110 знищеними і невідому кількість пораненими", – продовжив Коваленко.

При цьому експерт зазначив, що в статистиці Генштабу ЗСУ не зазначається кількість поранених окупантів. Однак є усереднені коефіцієнти по санітарних втратах, в межах 1 до 3 або 1 до 4.

"Навіть якщо ці 47 110 помножити на показник 2, а не 3 або навіть 4, то ми все одно отримуємо 94 220 осіб пораненими. А це сумарно, грубо кажучи, санітарні поворотні і безповоротні втрати в межах 150 тисяч осіб за всього-на-всього 3 місяці бойових дій. Тобто, з самого початку чмобілізації РОВ втратили 50% від її плану по призову в 300 тисяч, а хто замінив ці 150 тисяч в зоні БД (бойових дій – ред.) або 50 тисяч на місяць? А замінили їх ті, які не знаходяться на полігонах", – додав він.

Коваленко підкреслив, що до Нового року окупанти "практично повністю вичерпали умовний ресурс своєї осінньої чмобілізації, адже кожну одиницю, що втратила боєздатність, слід компенсувати".

"Судячи з прискорення показника втрат, до кінця лютого, початку березня вересневої біомаси в складі РОВ уже не буде. Тобто, за січень і лютий РОВ необхідно зібрати компенсацію втрат мінімум по 50 тисяч на місяць. І не тільки. 50 тисяч – це компенсуючий показник, який витрачається за місяць, отже, повноцінною компенсацією повинен бути кількісний показник не менше 100 тисяч. І це тільки тієї частини, що в зоні БД, щоб не втрачалася боєздатність підрозділів. А тепер, за умови такого аврального набору компенсуючого ресурсу, виникає питання – якщо Росія хоче затяжної війни і при цьому ще й наступати, скільки їй необхідно в місяць набирати чмонь, щоб, крім компенсації, ще й формувати нове ударне угруповання?" – зауважив оглядач.

Коваленко вважає, що для того, щоб реалізувати план затяжної війни, ця чисельність повинна бути в місячному вираженні значно більшою. Водночас для нової масштабної наступальної операції це число і зовсім має перевищувати мобілізацію 150-200 тисяч на місяць.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...