Є важливий нюанс: Військовий експерт пояснив, чи могла Польща збити білоруські вертольоти-порушники

Польща не збивала б білоруські вертольоти, які вторглися в повітряний простір країни 1 серпня. Варшава та Мінськ офіційно не перебувають у стані війни, зазначають Патріоти України.

"Якщо об'єктивно, то ні. Особливо з урахуванням того, що вони летіли на малій висоті і їх було складно виявити. Хоча польська сторона знала про військові навчання в Білорусі, тому дивно, що в умовах, коли поруч знаходяться тисячі "вагнерівців", кордон не взяли під максимальну охорону", - зазначив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в коментарі, відповідаючи на питання, чи могла Польща збити білоруські вертольоти

За його словами, цього разу не було необхідності збивати білоруських "порушників", але наступного разу вони можуть залетіти на більшу відстань, що стане викликом для Варшави. При цьому він вважає, що Польща все одно не збивала б вертольоти, тому що країни не воюють.

Він вказав, що при умовно "мирному" сценарії спочатку потрібно встановити зв'язок з екіпажем, повідомити про порушення та попередити про відкриття вогню, якщо екіпаж не виправить помилку.

"Відразу стріляти не можна... Тільки коли країни в стані війни, на місцях можуть прийняти рішення про знищення ворожого об'єкта без команди зверху", - підсумував Мусієнко.

Джерело: РБК-Україна
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бійці 92-ї ОШБр під Куп'янськом знищили 40 ворожих бронемашин, що атакували українські позиції (відео)

субота, 28 вересень 2024, 23:25

Бійці підрозділу "Ахілес" із 92-ї ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка відбили механізовану навалу окупантів на куп'янському напрямку та знищили чи вивели із ладу 40 ворожих бронемашин із 50. Відеозапис із фрагментами бойової роботи українських воїн...

У Росії з'явився новий "Пригожин", котрий грозиться дійти до Москви

субота, 28 вересень 2024, 22:55

У серпні в публічному просторі замиготів глава ПВК Паладін Георгій Закревський, якого називають "другим Пригожиним". Однак навряд чи він або будь-хто інший зараз здатний організувати подібний заколот у країні-агресорі Росії. Про це заявив політолог, до...